PRVO JAVNO SASLUŠANJE U NOVOM SAZIVU SKUPŠTINE! Dačić: Značajan instrument u radu parlamenata!
Ivica Dačić, Foto: Ana Paunković

važno

PRVO JAVNO SASLUŠANJE U NOVOM SAZIVU SKUPŠTINE! Dačić: Značajan instrument u radu parlamenata!

On je, pozdravljajući prisutne na prvom javnom slušanju u novom sazivu skupštine, rekao da institut javnih slušanja predstavlja značajan instrument u radu parlamenata

Objavljeno: 13:34h

Javne rasprave u parlamentu primer su dobre prakse koje će naići na pozitivno mišljenje u Izveštaju o radu Skupštine, kako u zemji, kao i od stranke Evropskog parlamenta i Komisije, izjavio je danas predsednik parlamenta Ivica Dačić.

On je, pozdravljajući prisutne na prvom javnom slušanju u novom sazivu skupštine, rekao da institut javnih slušanja predstavlja značajan instrument u radu parlamenata.

Takođe, to je i značajan napredak u vršenju nadzora nad radom ministara i drugih državnih službenika, u odnosu na tradicionalni vid nadzora koji se ostvarivao uglavnom putem poslaničkih pitanja.

Dačić je zahvalio prisutnima što su došli i time uvažili savet i predlog parlamenta da bude što više sličnih događaja i u narednom periodu u Skupštini Srbije.

Na dnevnom redu javnog slušanja su dva važna akta - Predlog zakona o digitalnoj imovini i Predlog zakona o fiskalizaciji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.