STEFANOVIĆ OBIŠAO PRIPADNIKE MINISTARSTVA ODBRANE: Nova raketa vazduh-zemlja jedna od ključnih za opremanje aviona!
Nebojša Stefanović, Foto: Ministarstvo odbrane

poseta

STEFANOVIĆ OBIŠAO PRIPADNIKE MINISTARSTVA ODBRANE: Nova raketa vazduh-zemlja jedna od ključnih za opremanje aviona!

Ministar odbrane se zahvalio svim ljudima koji rade na razvoju nove rakete, a za čije opitovanje su danas vršene pripreme na aerodromu u Batajnici

Objavljeno:

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici koji rade na opitovanju vođene rakete vazduh-zemlja VRVZ-200 za avion "Orao"

- U naredne dve godine planiramo da nastavimo sa modernizacijom "Orla" i da 12 aviona "Orao", koji će biti opremljeni savremenim sredstvima, budu potpuno spremni za uključenje u naše eskadrile. Ova raketa moći će u narednom periodu, nadamo se u narednih 12 meseci, da se pusti u serijsku proizvodnju i ona će, zahvaljujući domaćim institutima i domaćem znanju, biti modernizovana i korišćena za opremanje naše vojske - izjavio je ministar odbrane, dodajući da će nova raketa vazduh-zemlja biti jedna od ključnih za opremanje modernizovanih aviona "Orao".

Ministar odbrane se zahvalio svim ljudima koji rade na razvoju nove rakete, a za čije opitovanje su danas vršene pripreme na aerodromu u Batajnici. - Zahvalio bih se ovim ljudima, inženjerima, mehaničarima, svima iz Vojske i vojnih instituta koji danonoćno rade kako bismo nastavili modernizaciju naše vojske i kako bi naše Ratno vazduhoplovstvo bilo potpuno spremno da izvrši svaki zadatak koji se pred njih stavi - istakao je ministar Stefanović.

Današnjem obilasku prisustvovali su pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović, načelnik Uprave za razvoj i opremanje Generalštaba brigadni general Milan Popović, zamenik komandanta Ratnog vazduhoplovstva i PVO brigadni general Željko Bilić, komandant 204. vazduhoplovne brigade brigadni general Brane Krnjajić i direktor Vojnotehničkog instituta pukovnik Bojan Pavković.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.