NE MOŽEMO DA GOVORIMO O PUNOM POŠTOVANJU BEZ OVOGA: Zorana Mihajlović je poslala JASNU PORUKU!
Zorana Mihajlović, Foto: BETAPHOTO/MSGI SRBIJE/DS

apel

NE MOŽEMO DA GOVORIMO O PUNOM POŠTOVANJU BEZ OVOGA: Zorana Mihajlović je poslala JASNU PORUKU!

Ona je u pisanoj izjavi povodom Medjunarodnog dana ljudskih prava, ukazala na nužnost poštovanja prava devojčica i žena, i pozvala sve žene koje trpe nasilje da ga prijave, jer kako im je poručila, nisu same...

Objavljeno:

Predsednica Кoordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas da se ne može govoriti o punom poštovanju i ostvarenju ljudskih prava sve dok postoje različiti oblici diskriminacije i negiranja principa rodne ravnopravnosti.

Ona je u pisanoj izjavi povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, ukazala na nužnost poštovanja prava devojčica i žena, i pozvala sve žene koje trpe nasilje da ga prijave, jer kako im je poručila, nisu same.

"Sve dok ijedna od njih bude žrtva nasilja i zlostavljanja, bilo da je reč o fizičkom, psihološkom, ekonomskom ili seksualnom, sve dok ijedna žena bude diskriminisana samo zato što je žena, ne možemo govoriti o punom ostvarenju ljudskih prava", poručila je Mihajlović.

Mihajlović je istakla i da pandemija korona virusa ne sme biti razlog da se zaboravi ljudskost, jer kako je dodala deci i generacijama koje dolaze "dugujemo bolju budućnost".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.