DAČIĆ: Najvažnije u doba korone je da postoji dobra saradnja onih koji se bave naukom i onih koji vode državu
Ivica Dačić, Foto: Printscreen/Kurir Tv

važna poruka

DAČIĆ: Najvažnije u doba korone je da postoji dobra saradnja onih koji se bave naukom i onih koji vode državu

Sve modifikacije gripa su nastale iz španske groznice, ali tada nije bilo savremenih lekova..

Objavljeno:

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić osudio je svaku vrstu politizacije pandemije korona virusa i istakao da je najvažnije da postoji dobra saradnja onih koji se bave naukom i onih koji vode državu.

"Zar mislite da parlament treba da prekine rad u uslovima korone? Nešto mora da funkcioniše. Ne može sve da stane i nije ni predviđeno to, zato je potrebno napraviti uslove za život sa koronom. Za pet godina ovoga ćemo se sećati kao lanjskog snega. Zaboravićemo sve što je bilo, i mi i svet, i nespremni ćemo dočekati neki naredni virus", rekao je sinoć Dačić u emisiji Hit tvit na tv Pink.

Kako je naveo, svet ništa nije naučio iz prošlosti, aludirajući na pandemiju španske groznice od pre 100 godina "Sve modifikacije gripa su nastale iz španske groznice, ali tada nije bilo savremenih lekova. Sada, 100 godina nakon toga mi nismo tu špansku groznicu upisali kao jedan od najznačajnijih događaja 20. veka, a to se ponovilo u teškom obliku, ali sa lakšim posledicama. Zaboravili smo na epidemije koje su odnosile po 30 odsto stanovništva", rekao je Dačić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.