VUČIĆ JE UPRAVO NAJAVIO VELIKU STVAR ZA 2021. GODINU: Kaže da računice pokazuju da će država uspeti u tome
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

PREDSEDNIK SRBIJE

VUČIĆ JE UPRAVO NAJAVIO VELIKU STVAR ZA 2021. GODINU: Kaže da računice pokazuju da će država uspeti u tome

Vučić je takođe najavio nastavak rešavaja stambenog pitanja za pripadnike službi bezbednost, po još boljim uslovima od dosadašnjih

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas mogućnost dodatnog, vanrednog povećanja plata za pripadnike vojske u 2021, pored povećanja od pet odsto, koje će dobiti ceo javni sektor, pa i zaposleni u Vojsci.

Vučić je takođe najavio nastavak rešavaja stambenog pitanja za pripadnike službi bezbednost, po još boljim uslovima od dosadašnjih.

Kazao je da je mnogo toga na bolje promenjeno u Vojsci Srbje u prethodnih nekoliko godina, kao i da mnogo očekuje od novog ministra odbrane Nebojše Stefanović u narednom periodu.

"Uvek imamo odliv ljudi zbog nižih plata nego u privredi i na drugim mestima, gledaćemo da napravimo vanredno povećanje plata posebno za vojnike, razvodnike, desetare, kao i podoficire, da osnažimo njihovu motivaciju da ostanu u vojsci, kao i davanje i obezbeđivanje stambenog prostora pod najpovoljnijim mogućim uslovima".

Izrazio je zadovoljstvo borbenošću pripadnika naše vojske i svima koji se trude da sačuvaju ugled sprske vojske i koji su u nelakim uslovima ostajali tu i bili na braniku svoje otadžbine.

"Očekujemo da već u toku 2021. osim onih pet odsto, koje će dobiti svi u javnom sektoru, za same vojnike obezbedimo veća primanja, a da li ćemo uspeti u ovim teškim uslovima kovida i ekonomske krize u svetu, nadam se da hoćemo. Računice do danas pokazuju da hoćemo", naglasio je Vučić.

Kaže da će se i dalje boriti za dalje snaženje naše vojske i ljudskog faktora.

Naveo je da je mnogo urađeno na opremanju i naoružavanju vojske, "od lovaca, migova, orlova, supergalebova, helikpetera Mi35, Mi17 , H145...".

Ostaje, dodaje, da kupimo još protivoklopnog oružja, a razmatramo i ono što je od kljucncog značaja, a to su optoelektronska sredstva za ometanje tuđih delovanja.

"Ne samo da mi njima ne dopustimo da nas vide, već da prvi reagujemo. Prvi put smo uveli dronove u vosjku naroužane bomamba, koji su za ofanzivna dejstva", napomenuo je Vučić.

Kako je rekao, kada to rešimo možemo da kažemo da nam je vojska apsolutno pripremljena i da možemo da se zaštitimo od svakog agresora.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.