VLADA SRBIJE ĆE PREBACITI FOKUS NA UVOĐENJE ELEKTRONSKOG BOLOVANJA: Brnabić i o zdravstvu!
Ana Brnabić, Foto: Printscreen

olakšice

VLADA SRBIJE ĆE PREBACITI FOKUS NA UVOĐENJE ELEKTRONSKOG BOLOVANJA: Brnabić i o zdravstvu!

Brnabić je kazala da je cilj da se u zdravstvu postigne ono što je urađeno u elektronskoj upravi

Objavljeno: 15:00h

Zdravstvo je jedan od tri glavna prioriteta nove Vlade Srbije, ponovila je danas premijerka Ana Brnabić i naglasila da će fokus biti na daljem ulaganju u infrastrukturu i opremanje zdravstvenih ustanova, povećanju plata zaposlenih u zdravstvu i digitalizaciji zdravstvenog sistema.

Brnabić je kazala da je cilj da se u zdravstvu postigne ono što je urađeno u elektronskoj upravi, da se olakšaju birokratske procedure i pomogne lekarima i ostalom medicinskom osoblju da se usmere samo na svoj posao.

Kako je rekla, to je u određenoj meri postignuto uvođenjem elektronskog recepta.

''Neki od prioriteta na kojima radimo je uvođenje elektronskog bolovanja, da građani zbog doznaka ne idu od šaltera do šaltera'', rekla je premijerka.

Ako se učine značajni iskoraci u digitalizaciji zdravstva u narednih godinu i po, to će, smatra Brnabić, doneti značajne uštede i omogućiti da se taj novac usmeri na plate zdravstvenih radnika, dalje infrastrukturno uređenje, opremanje bolnica...

''To će doneti i mnogo veću efikasnost i brzinu u pružanju zdravsvenih usluga građanima i sistem u čijem je centru pacijent'', kazala je Brnabić.

Naglasila je da se nastavlja sa infrastrukturnim ulaganjima i nabavkom opreme i izrazila nadu da će uskoro objaviti tender za izgradnju KC Kragujevac.

''Drugi cilj je stalni fokus na plate u zdravstvu i pokušaj da ih kontinuirano povećavamo. Decenijama nije ulagano ni u obrazovanje zdravstvenih radnika, bile su obustavljene specijalizacije. Ministar (Zlatibor) Lončar i dan-danas ispravlja posledice te neodgovorne i nerazumne odluke, a moraćemo još dugo'', navela je Brnabić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.