VAŽAN SASTANAK NEBOJŠE STEFANOVIĆA I AMBASADORA MAĐARSKE: Ovo se planira za sledeću godinu!
Nebojša Stefanović, Foto: MUP Srbije

dogovor

VAŽAN SASTANAK NEBOJŠE STEFANOVIĆA I AMBASADORA MAĐARSKE: Ovo se planira za sledeću godinu!

Pinter je čestitao Stefanoviću imenovanje na novu dužnost, poželevši mu uspeh u daljem radu i istakao da je saradnja u oblasti odbrane Srbije i Mađarske dostigla istorijski maksimum.

Objavljeno:

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Mađarske u Beogradu Atilom Pinterom, kome je zahvalio na doprinosu Mađarske u održavanju regionalne stabilnosti.

On je podsetio da je spoljnopolitički cilj Srbije članstvo u Evropskoj uniji, kao i razvoj saradnje sa zemljama regiona, radi održavanja mira i stabilnosti, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Stefanović se zahvalio na doprinosu mađarskog kontingenta u KFOR-u i očuvanju bezbednosti srpskog stanovništva na KiM i izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom u oblasti odbrane.

Pinter je čestitao Stefanoviću imenovanje na novu dužnost, poželevši mu uspeh u daljem radu i istakao da je saradnja u oblasti odbrane Srbije i Mađarske dostigla istorijski maksimum i da je u potpunosti zadovoljan njenim razvojem.

Naveo je da je preuzimanje pozicije komandanta KFOR od strane Mađarske u 2021. godini značajno, ne samo za Srbiju, već i za bezbednost zemalja regiona, ali i cele Evrope.

Podsetio je da je bezbednost i stabilnost regiona najznačajnija tema u Mađarskoj, što je i jedan od razloga njihovog pojačanog prisustva na KiM, navodi se u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.