ČESTITKE IVICI DAČIĆU STIŽU OD VEOMA BITNIH SVETSKIH POLITIČARA, kao i želje za nastavkom saradnje
Ivica Dačić, Foto: Kurir TV

PREDSEDNIK SKUPŠTINE

ČESTITKE IVICI DAČIĆU STIŽU OD VEOMA BITNIH SVETSKIH POLITIČARA, kao i želje za nastavkom saradnje

Edi Rama, premijer Republike Albanije izrazio je Ivici Dačiću, srdačne čestitke povodom izbora na novu dužnost i zahvalio se za dosadašnju saradnju

Objavljeno: 08:52h

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić primio je, povodom postavljenja na mesto predsednika najvišeg zakonodavnog tela Republike Srbije, čestitke i od predsednika Narodne skupštine Republike Koreje i od premijera Republike Albanije Edi Rame.

Predsednik Narodne skupštine Republike Koreje izrazio je srdačne čestitke Ivici Dačiću povodom postavljenja na mesto predsednika Narodne skupštine Republike Srbije i istakao izuzetan razvoj bilateralnih veza u raznim oblastima, uključujući politiku, ekonomiju i kulturu, od uspostavljanja diplomatskih odnosa 1989. godine.

’’Nadam se da će Narodna skupština Republike Srbije nastaviti da napreduje pod Vašim sposobnim rukovodstvom. Sa zadovoljstvom ističem izuzetan razvoj naših bilateralnih veza u raznim oblastima, uključujući politiku, ekonomiju i kulturu, od uspostavljanja diplomatskih odnosa 1989. godine. Radujem se promociji bliske i raznovrsne razmene i saradnje između naša dva parlamenta, kao i daljem doprinosu razvoju naših bilateralnih veza. Pandemija izazvana virusom Kovid 19 predstavlja do sada nezapamćenu zdravstvenu, socijalnu i ekonomsku krizu širom sveta. Nadam se da ćemo uspeti da prevaziđemo ovu krizu i da će se život vratiti u normalu što je pre moguće. Uz izraze najvišeg poštovanja, želim Vam dobro zdravlje i sve najbolje prilikom obavljanja dužnosti i rešavanja izazova koje nosi Vaša visoka funkcija’’, Park Bjong-seug.

Edi Rama, premijer Republike Albanije izrazio je Ivici Dačiću, srdačne čestitke povodom izbora na novu dužnost i zahvalio se za dosadašnju saradnju.

‘’Pod utiskom susreta i razgovora sa Vama, čvrsto verujem da ćete i na novoj, veoma važnoj funkciji, dati doprinos daljem unapređenju bilateralne i multilateralne saradnje u regionalnim okvirima, doprinoseći na putu ka miru, stabilnosti i napretku susednih zemalja i zajedničkom prioritetu – integracijama u veliku evropsku porodicu. Biće mi zadovoljstvo da zajedno nastavimo započet proces unapređivanja bilateralnih diplomatskih i ekonomskih odnosa, kao i političkog dijaloga. Primite, Vaša Ekselencijo, izraze mog najvišeg poštovanja’’, istakao je Edi Rama.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.