NEĆE BITI NOVOG "ZEMUNSKOG KLANA"! Vučić: Mafija nije jača od države, ne dam da nam ubijaju i truju decu!
Predsednik je uveren da će država i na polju borbe protiv organizovanog kriminala ostvariti dobre rezultate iako to neće biti jednostavno:, Foto: printscreen

ODlučno

NEĆE BITI NOVOG "ZEMUNSKOG KLANA"! Vučić: Mafija nije jača od države, ne dam da nam ubijaju i truju decu!

Predsednik je precizirao i da zna da mafijaške strukture ne bi bile mafijaške i ne bi mogle da rade da nemaju određenu bočnu podršku pojedinih državnih struktura.

Objavljeno:

Oni koji su mislili da nas vrate u vreme dvehiljaditih i "zemunskog klana" grdno su se prevarili, poručio je juče predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da predstoji teška borba protiv organizovanog kriminala i korupcije koja mora da se obavlja brzo i efikasno. Ta borba, kako je rekao, podrazumeva obračun sa mafijom, ali i mafijaškom podrškom u državnim strukturama.

Predsednik je precizirao i da zna da mafijaške strukture ne bi bile mafijaške i ne bi mogle da rade da nemaju određenu bočnu podršku pojedinih državnih struktura.

- Vreme je da se to otkrije. Otkrivaćemo sve te grupe i njihove poslove i videćete kakve rezultate ćemo imati - kazao je Vučić i pozvao tužilaštvo i ostale institucije da rade svoj posao, naglašavajući da nikada ne sme da bude važna stranačka pripadnost.

Rezultati obračuna protiv opasne mafijaške hobotnice, hapšenja krminalaca i njihovih saradnika po državnim institucijama biće vidljivi, kako saznaje Srpski telegraf, pre kraja godine. Između ostalog, u nastavku borbe protiv korupcije juče je uhapšeno 28 osoba, među kojima su i bivši predsednici opština Prijepolje i Arilje - Dragoljub Zindović i Miloš Nedeljković, obojica iz SNS.

Predsednik je uveren da će država i na polju borbe protiv organizovanog kriminala ostvariti dobre rezultate iako to neće biti jednostavno:

- Naslušao sam se raznih priča da država kontroliše pojedine kriminalne grupe, građani će tek videti kojom će brzinom država otkrivati te mafijaške grupe i njihove poslove. To nije jednostavna borba, to je teška borba, ali mora da bude brza i efikasna.

IZVINITE ZBOG ISTINE

Uprkos tome i hapšenjima lokalnih šerifa, direktora javnih preduzeća, pomoćnika ministara, državnih sekretara i to iz redova SNS (pogledaj okvir) predsednik Višeg suda u Beogradu Aleksandar Stepanović izneo je u opširnom intervjuu Kriku, u kom pokušava da opravda rezultate (ne)rada i problematično kadriranje, da pred srpskim sudovima nema nijednog značajnog slučaja visoke korupcije, ali i da su pritisak na sud bile izjave Vučića o Filipu Koraću i Dragoslavu Kosmajcu. Predsednik države, upitan o Stepanovićevim izjavama, ovako je odgovorio:

- Možda je u pravu, ja se izvinjavam građanima što sam rekao istinu. Ne znam što se svi prave naivni. Pitam se tako godinama o čemu se radi kada pomenete imena pojedinih lica, a onda vam kažu da je to pritisak na pravosuđe. Mogao je to da mi kaže, nije mi to rekao, ali šta ćete. Ako sam ja pogrešio time što sam govorio istinu i time što sam želeo da ukažem nadležnim organima na to ko truje našu decu, narkoticima kojima ih ubija svakodnevno na najmonstruozniji način, ja evo prihvatam tu krivicu na sebe i neću više da vršim takav pritisak, to je više pritisak na tužilaštvo nego na naše pravosuđe da znate, ali prihvatam, prestaću da govorim istinu po tom pitanju makar na neko vreme da vidim kako će uz pomoć zapadnih ambasada da reše ta pitanja s narko-dilerima i s onima koji truju i ubijaju našu decu.

Osvrćući se na Stepanovićeve kritike za navodno nepostojanje slučajeva za korupciju, Vučić je kazao da ponekad zaboravite na činjenice kada vam u ambasadama uglavnom govore šta treba da kažete:

- Meni je drago da je on dobro primljen u zapadnim ambasadama i da se time javno hvali, veoma sam srećan zbog njega. Mnogo je važno da stranci odlučuju o našem pravosuđu, toliko o nezavisnosti. Ističem, meni je drago da imamo tako dobru saradnju sa zapadnim ambasadama, makar taj pravosudni sektor, samo što nije pravosuđe srpsko tu da služi zapadnim ambasadama, već da služi srpskom narodu i Srbiji. Bar sam uveren da će se to dogoditi u narednom periodu.

SVI SU NA PROVERI

Svi ljudi, kako je istakao, treba da budu proveravani - od predsednika republike, sudija, predsednika opština, direktora javnih preduzeća...

- Ja ne verujem da je on stvarno mislio da je važno šta o tome misle zapadne ambasade, važno je šta misle naši građani, naš narod, ne liči na njega, ne bi on bio takav - zaključio je Vučić.

A mafijaši i njihovi saradnici u državnom aparatu u žestokoj su panici, kako je nedavno pisao Srpski telegraf, naročito otkako je Vučić otvoreno objavio rat mafiji i kazao da će kriminalnu bandu i klanove koji se pozivaju na državu, reketiraju, pljačkaju, ubijaju da rasturi direktnim udarcem maljem u glavu. Premijerka Ana Brnabić istakla je da će se rezultati te borbe videti do kraja godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Republika.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.