DOBAR POTEZ ANE BRNABIĆ: Ujedinjeno Kraljevstvo nije moglo da odbije!
Ana Brnabić, Foto: Printscreen

dobrobit srbije na prvom mestu

DOBAR POTEZ ANE BRNABIĆ: Ujedinjeno Kraljevstvo nije moglo da odbije!

Brnabić sa ambasadorkom Maklaud o saradnji i pandemiji

Objavljeno:

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva Šan Maklaud o epidemiološkoj situaciji i merama koje dve države sprovode u suzbijanju zarazne bolesti COVID-19, kao i o prevazilaženju ekonomskih posledica epidemije.

Brnabić je uverena da će mere koje su dve države preduzele omogućiti da teška situacija bude prevaziđena, a zdravlje i životi građana budu sačuvani.

Ona je izrazila interesovanje o toku razvoja vakcine protiv zarazne bolesti COVID-19, ocenivši da bi uspeh britanskih stručnjaka koji rade na tome značajno doprineo borbi sa virusom, saopšteno je iz njenog kabineta.

Premijeka je istakla da je nova Vlada Srbije vlada ekonomskog i političkog kontinuiteta i založila se za produbljivanje političkih odnosa sa Ujedinjenim Kraljevstvom, što bi doprinelo jačanju saradnje na poljima od obostranog interesa.

Ambasadorka Maklaud je rekla da je Ujedinjeno Kraljevstvo posebno fokusirano na razvoj ekonomske i trgovinske saradnje sa Srbijom kao i na jačanje bilateralnih odnosa dve zemlje.

Na sastanku je bilo reči i o očuvanju i zaštiti životne sredine, a premijerka Brnabić je upoznala sagovornicu sa merama koje Srbija preduzima kako bi se poboljšali ekološki uslovi, ali i podigla svest građana o važnosti zaštite životne sredine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.