UPRAVO SAOPŠTENO: Nećete verovati o čemu su pričali Dačić i Godfri, a tiče se IZBORA U SAD!
Ambasador Godfri čestitao Dačiću, Foto: msp.gov.rs

čestitke

UPRAVO SAOPŠTENO: Nećete verovati o čemu su pričali Dačić i Godfri, a tiče se IZBORA U SAD!

Ambasador Godfri čestitao je Dačiću stupanje na novu dužnost i izrazio uverenje da će doprineti podizanju nivoa i profesionalnosti skupštine

Objavljeno:

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i američki ambasador Entoni Godfri složili su se danas da ishod predsedničkih izbora u SAD neće uticati na dobre odnose dve zemlje, saopšteno je iz parlamenta.

"Sagovornici su razmenili mišljenja i o izbornom procesu u SAD koji se nalazi u završnoj fazi i složili se da, bez obzira na to ko pobedi na izborima, ishod neće promeniti dobre bilateralne odnose koji su u prethodnom periodu imali snažan pozitivan trend", precizira se u saopštenju.

Ambasador Godfri čestitao je Dačiću stupanje na novu dužnost i izrazio uverenje da će doprineti podizanju nivoa i profesionalnosti skupštine. ; "Zahvalio se na odličnoj saradnji ostvarenoj u prethodnom periodu i ličnim naporima koje je Ivica Dačić kao ministar spoljnih poslova uložio na unapredjenju bilateralnih odnosa SAD i Republike Srbije. Izrazio je nadu da će uspešna saradnja biti nastavljena i na novoj funkciji predsednika Narodne skupštine i da će u predstojećem periodu doći do intenziviranja parlamentarne saradnje izmedju dve države", dodaje se u saopštenju.

Zahvalivši na čestitkama, Dačić je upoznao američkog ambasadora sa prioritetima rada Skupštine u predstojećem periodu, ističući snažnu rešenost da tokom svog mandata radi na osnaživanju uloge parlamenta i unapredjenju njegovog rada.

Dačić je takodje izrazio spremnost da na novoj funkciji nastavi aktivan angažman u cilju daljeg jačanja odnosa SAD i ; Srbije koji su poslednjih godina značajno unapredjeni, čemu je, kako se dodaje u saopštenju, veliki doprinos dao ambasador Godfri i Ambasada SAD u Beogradu.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.