BRNABIĆ ISKRENA: Ovo je saopštila o daljem POOŠTRAVANJU mera!
Ana Brnabić, Foto: Printscreen

najnovija vest

BRNABIĆ ISKRENA: Ovo je saopštila o daljem POOŠTRAVANJU mera!

Ne nameravamo da dalje pooštravamo mere, tvrdi ona

Objavljeno:

Ne nameravamo da dalje pooštravamo mere, kaže premijerka Ana Brnabić i navodi da će se izmenama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti uvesti mandatne kazne za nepoštovanje preventnih mera i biti poboljšana inspekcijska kontrola.

Odgovarajući na pitanja novinara o epidemiloškoj situaciji, ona je rekla da je ona sve kompleksnija i da se to moglo očekivati, s obzirom na to da se povećava broj zaraženih korona virusom u celom svetu.

Navela je da je izvesno da ćemo danas imati više od 2.000 novozaraženih, od čega, dodaje, u Beogradu više od 1.000.

Upozorila je da bez poštovanja mera ne možemo da držimo situaciju pod kontrolom i navela da ne možemo da imamo toliko inspektora koji bi kontrolisali svako njihovo kršenje.

Zato je, ističe, važna disciplina svih u poštovanju mera i empatija prema onima koji su već oboleli i od kovida i od drugih bolesti.

"Bolnicu po bolnicu ponovo prevodimo u kovid sistem. Nema smisla pooštrovati mere u trenutku kada ih se svi ne pridržavaju. Moramo da balansiramo ekonomiju i epidemilošku situaciju", rekla je Brnabić novinarima ispred OŠ "Kneginja Milica" gde je prisustvovala doniranju pametne klupe.

Ekonomija, kaže, služi da finansira zdravstvo, dodatne testove i opremu, a biće povećane i plate u zdravstvu.

Država, rekla je predsednica Vlade, ima vanredne troškove za finansiranje višednevnog lečenja obolelih u bolnicama.

Najavila je da će izmene Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti sutra biti na sednici Vlade i ponovo apelovala na sve građane da nose maske i pridržavaju se preventivnih mera u sprečavanju širenja korona virusa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.