DOBRI ODNOSI SRBIJE I ITALIJE: Brnabić i Skalfaroti o jačanju bilateralnih odnosa!
Ana Brnabić, Foto: Printscreen

Saradnja

DOBRI ODNOSI SRBIJE I ITALIJE: Brnabić i Skalfaroti o jačanju bilateralnih odnosa!

Premijerka Brnabić je ocenila da su Srbija i Italija prijateljstvo i solidarnost potvrdile i tokom pandemije kovid-19 i zahvalila Italiji na tome što je poslala svoj medicinski tim u Srbiju...

Objavljeno:

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i državni sekretar ministarstva spoljnih poslova i medjunarodne saradnje Italije Ivan Skalfaroti razgovarali su danas;o intenziviranju bilateralnih odnosa. Kako je saopštila Vlada Srbije, Brnabić je istakla da je nova Vlada Srbije vlada političkog i ekonomskog kontinuiteta koja ostaje na proevropskom putu.

Ona je izrazila zahvalnost Italiji na doprinosu koji daje stabilnosti i prosperitetu regiona Zapadnog Balkana.

Premijerka Brnabić je ocenila da su Srbija i Italija prijateljstvo i solidarnost potvrdile i tokom pandemije kovid-19 i zahvalila Italiji na tome što je poslala svoj medicinski tim u Srbiju.

Skalfaroti je poželeo uspeh premijerki Brnabić u novom mandatu i istakao da Italija ostaje pri stavu da je Srbiji mesto u Evropskoj uniji. To je, kako je ocenio, obostrani interes i Evrope i regiona Zapadnog Balkana.

Državni sekretar Skalfaroti je zahvalio na pomoći koju je Srbija uputila Italiji tokom pandemije. Tim činom solidarnosti Srbija je potvrdila svoj evropski karakter, rekao je.

Na sastanku je bilo reči i o merama koje dve zemlje preduzimaju da bi se ublažile ekonomske posledice pandemije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.