Predsednik Švedske: Podrška Srbiji na evropskom putu!
Foto: Printscreen/RTS

Poseta Stefena Levena

Predsednik Švedske: Podrška Srbiji na evropskom putu!

Aleksandar Vučić je, na konferenciji za novinare sa švedskim premijerom Stefanom Levenom koji boravi u poseti Beogradu, rekao da dve zemlje imaju izuzetno dobre političke odnose, a da se nada da će ekonomski, koji su sada na skromnom nivou, biti poboljšani
Objavljeno: 12:18h
foto: Fonet

"Od unapređenja našeg pravnog sistema, demokratizacije društva, do ekonomskih reformi, mi to dobro znamo i oštri smo prema sebi, ponekad oštriji i od EU, a Švedska ne vrši pritisak, već se uvek ponaša kao prijatelj, gleda kako da nam pomogne", rekao je Vučić.

Premijer je rekao da je sa kolegom iz Švedske razgovarao i o regionalnim i geopolitičkijm pitanjima i očuvanju mira u regionu.

Podsetimo, ispred Palate "Srbija" priređen je svečani doček za predsednika Švedske vlade Stefana Levena, koji je danas imao odvojene sastanke sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem i predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem. Glavna tema posete je podrška evropskom putu Srbije kao i privredna saradnja dve zemlje.

Sa Vučićem u delegaciji su još i ministri državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, zatim ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović, kao i ministar privrede Goran Knežević.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.