NAJNOVIJA ODLUKA KRIZNOG ŠTABA: Stiže jednokratna pomoć od 10.000 dinara!
Aleksandar Vučić, Foto: instagram/buducnostsrbijeav

zbog rizika

NAJNOVIJA ODLUKA KRIZNOG ŠTABA: Stiže jednokratna pomoć od 10.000 dinara!

Do 12 časova registrovano je 1195 noboobolelih

Objavljeno:

Nakon sastanka Kriznog štaba i predstavnika kovid bolnica sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem doneta je odluka da se uvede nova mera kako bi se sprečilo širenje korona virusa u Srbiji.

Zbog sve lošije epidemiološke situacije u Srbiji zbog korona virusa i porasta broja zaraženih, ali i broja pacijenata na bolničkom lečenju i respiratoru doneta je odluka da se svim zdravstvenim radnicima uplati jednokratna pomoć u iznosu od 10.000 dinara. Takođe, doneta je odluka i da najveće povećanje plata u januaru bude za zdravstvene radnije.

foto: printscreen RTV Pink

- Nema novih mera, povećava se sankcija već uvedenih mera. Doneli smo odluku samo za pomoć zdravstvenih radnika - rekao je predsednik.

Predsednik Srbije je istakao da je do 12 časova zabeleženo 1195 novoobolelih.

Podsetimo, pre dva dana smo imali 26 osoba na respiratorima, dakle povećanje je juče bilo od čak 50 odsto. Takođe, juče je još jedna brojka bila zabrinjavajuća, naime u bolnice je za dan primljeno čak 107 osoba, odnosno svaka treća koja je bila pozitivna na kovid-19 testu.

Tako smo na bolničkom lečenju juče imali 768 ljudi. Jedina brojka koja je juče bila u padu jeste ona o broju zaražanih - 341, ali to je bilo očekivano za ponedeljak, jer se manje ljudi tokom vikenda testira.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.