POPOVIĆ OSTAJE MINISTAR, ANTIĆ NASLEĐUJE BABIĆA U KORIDORIMA:Podeljene FOTELJE u SPS, a evo ko ostaje bez funkcije!
Vlada Republike Srbije, Foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

DOBILI FOTELJE

POPOVIĆ OSTAJE MINISTAR, ANTIĆ NASLEĐUJE BABIĆA U KORIDORIMA:Podeljene FOTELJE u SPS, a evo ko ostaje bez funkcije!

Ova vlada neće imati pun mandat i u ovako osetljivom trenutku - zbog koronavirusa i ekonomije - dobro je da su svi u vladi

Objavljeno:

Nenad Popović, lider SNP i dosadašnji ministar bez portfelja za inovacije i tehnološki razvoj, ostaće u Nemanjinoj 11, potvrđeno je Kuriru iz vrha vlasti. Popović će i u novom kabinetu Ane Brnabić biti ministar bez portfelja, a na ovoj poziciji će se, pored njega, naći i socijalista Novica Tončev. Tako će nova vlada imati 21 resor, a 23 člana.

SPS sve udomio

Koplja su se lomila i oko udomljavanja bivšeg ministra energetike Aleksandra Antića, kadra SPS, koji će, prema rečima našeg izvora, sada već izvesno doći na čelo javnog preduzeća „Koridori Srbije“. S druge strane, Slavica Đukić Dejanović, nekadašnja ministarka, ubuduće će raditi u Skupštini Srbije, i to kao savetnik predsednika parlamenta, to jest svog stranačkog šefa Ivice Dačića.

- Popović će biti član nove vlade. On jeste imao gafove i delovao je u nekoliko navrata suprotno politici vlade, ali to je sada sve sređeno. Sve je finiširano i što se tiče preraspodele javnih preduzeća među koalicionim partnerima. Antić će gotovo izvesno preuzeti „Koridore“, koje je dosad vodio naprednjak Zoran Babić - kaže izvor Kurira i dodaje:

- Đukić Dejanović se iz vlade seli u Skupštinu kao savetnica predsednika parlamenta. Tako je Dačić sve svoje ljude udomio.

Danas glasanje

Sednica Skupštine Srbije, na kojoj će se na dnevnom redu naći izbor ministara, odnosno glasanje za novu vladu, počeće danas u 10 sati. Sednicu je juče zakazao predsednik parlamenta Ivica Dačić.

Jelena Vukoičić, politički analitičar, pozdravlja to što je napravljena šira koalicija, ali uz vođenje računa ko je koliko osvojio na izborima:

- Ova vlada neće imati pun mandat i u ovako osetljivom trenutku - zbog koronavirusa i ekonomije - dobro je da su svi u vladi. Dobro je i što ima novih imena, što su to ljudi koji su se već dokazali u nekim drugim oblastima, imaju bogate biografije i uspešne karijere. Naravno, veliki pozitivan pomak je i broj žena.

OPROŠTAJNA SEDNICA VLADE

Brnabićeva: Uspeli smo da radimo kao tim

foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Premijerka Ana Brnabić je na sednici Vlade zahvalila svim članovima Vlade na svemu što su zajednički uradili u dosadašnjem mandatu.

- Hvala na energiji i poverenju svim ministrima. Iako mandat nije bio nimalo lak u svakom smislu, znam da je svako od vas u svom domenu i na svoj način dao sve od sebe - rekla je Brnabićeva.

Uverena sam, rekla je predsednica Vlade, da je u svakom segmentu privrednog, društvenog i ekonomskog života u Srbiji svaki građanin video neki rezultat svega onog što smo uradili od 2017. godine.

- Uspeli smo da radimo, pre svega, kao tim - rekla je Brnabićeva na sednici Vlade.

ATANASKOVIĆEVA ZA KURIR

Dala sam ostavku u „Petoletki“

Anđelka Atanasković, koja dolazi na čelo Ministarstva privrede, juče je podnela ostavku na mesto direktora „Prve petoletke - Namenska“. Atanaskovićeva je imala plan da se juče pozdravi i sa radnicima, odnosno da ode u pogon, ali se zadržala u Beogradu, pa je u fabriku stigla tek posle 15 sati, po isteku radnog vremena.

- Pravo iz Beograda sam otišla u fabriku da sredim papirološki stvari, da dam ostavku. U toku nedelje ću doći ponovo da se javim ljudima u hali, da se oprostimo - kaže Atanaskovićeva za Kurir.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.