Čuvene zgrade na prodaju: Da li će Zelenjak dobiti novo lice?
Foto: Filip Plavčić

nadmetanje

Čuvene zgrade na prodaju: Da li će Zelenjak dobiti novo lice?

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali saopštio je danas da je Grad Beograd oglasio prodaju dve poslovne zgrade na Zelenom vencu u kojima se nekada nalazila Beobanka
Objavljeno:

Prodaja će se odvijati javnim nadmetanjem, a početna cena objekata je 3,1 milion evra, navodi se u saopštenju gradske uprave. Rok za prijavu za javno nadmetanje i polaganje depozita od 10 odsto je 31. avgust, a javno nadmetanje biće održano 2. septembra.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Mali je kazao da je za ta dva objekta zainteresovan veliki broj investitora iz celog sveta, koji su tokom leta ispitivali konstrukciju objekata i imovinsko-pravnu dokumentaciju.

foto: Fonet

- Nadam se da će usled konkurencije cena na javnom nadmetanju porasti, s obzirom na to da se radi o jedinoj slobodnoj lokaciji te korisne površine u užem centru grada. Nakon prodaje, Grad će formirati projektni tim koji će sa investitorom sarađivati u postupku ubrzanog dobijanja svih neophodnih saglasnosti i dozvola - rekao je Mali.

On je najavio da se kraja godine očekuje i oživljavanje drugih zapuštenih objekata u gradu, poput zgrade BIGZ-a i Saveznog MUP-a.

- Već sada aktivno sarađujemo sa potencijalnim investitorima na ove dve lokacije. Cilj nam je da oživimo zapuštene lokacije i da svi veliki, zapušteni objekti u širem centru grada dobiju novo, lepše lice - rekao je Mali.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.