VUČEVIĆ: Pokušaćemo da ubedimo Vučića da ostane kapiten SNS
Miloš Vučević, Foto: Grad Novi Sad

NADA SE

VUČEVIĆ: Pokušaćemo da ubedimo Vučića da ostane kapiten SNS

Ističe da je to njegov lični stav, ali dodaje da je uveren da tako razmišlja i 99 odsto članova stranke

Objavljeno:

Potpredsednik Glavnog odbora SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da će izborna skupština SNS, ukoliko to dozvole epidemiloški uslovi, biti održana u decembru ili januaru i istakao da većina članova stranke želi da na njenom čelu ostane predsednik Aleksandar Vučić.

"Verujem da ćemo u nedelju ili na nekoj narednoj sednici Predsedništva SNS odlučiti kada će biti kongres ili velika skupština stranke, najverovatnije, u decembru ili januaru iduće godine", rekao je Vučević novinarima posle obeležavanja 12. rođendana stranke.

Tome će, ističe, prethoditi unutarstranački izbori, od mesnih odbora, opštinskih i gradskih, do skupštine stranke koja bira Glavni odbor i Izvršni odbor, ali je uveren da Vučića svi podržavaju.

"On je rekao da će se povući sa mesta predsednika stranke, a mi ćemo se potruditi da ga ubedimo da ostane kapiten, jer ne vidimo zašto da ne bude kapiten ako već donosi pobedu", rekao je Vučević.

Ističe da je to njegov lični stav, ali dodaje da je uveren da tako razmišlja i 99 odsto članova stranke.

Govoreći o promenama na nivou lokalne i izvršne vlasti, Vučević je rekao da je nakon ovih izbora već promenjeno više od 50 odsto predsednika opština i gradonačelnika, a veruje da će biti promena i na nivou izvršne vlasti.

Vučević dodaje da će se promene dešavati ne samo u okviru izbornih rokova, već i "između redova" ukoliko neko bude radio suprotno politici SNS i ukoliko građani ne budu zadovoljni njegovim radom.

Na pitanje da li je Tomislav Nikolić i dalje dolazi u stranku, Vučević je odgovorio da je siguran da je Nikolić i dalje u kontaktu sa svojom strankom, on ga, dodaje, lično ne viđa, jer više vremena provodi u Novom Sadu, ali da nema dileme da je on sa Vučićem osnivač stranke.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.