VRAČAROM VIŠE NE VLADA KORUPCIJA: Ovo je PRAVA ISTINA o SPORTSKOM CENTRU!
U vreme bivše vlasti do 2016. godine, Opština Vračar je ostala bez 5.354 kvadrata poslovnog prostora, Foto: Kurir

saopštenje

VRAČAROM VIŠE NE VLADA KORUPCIJA: Ovo je PRAVA ISTINA o SPORTSKOM CENTRU!

U trenutku promene opštinske vlasti na Vračaru i rukovodstva SROC Vračar 2016. godine, ovaj sportski centar, koji je nekada pre DS-ove vladavine važio za „vračarski biser“

Objavljeno:

Zbog jeftinih političkih poena a sve u nameri da se prikriju loš rad i malverzacije bivših vračarskih vlasti, Stranka slobode i pravde plasirala je saopštenje da „SNS briše iz istorije Beograda sportski centar na Vračaru“.

Interesantno da ovih dana putem saopštenja i izjava o poštenju govore upravo oni koji su zajedno sa svojim saradnicima, a neki od njih su funkcioneri stranaka SSP, SDS i DS, bili upetljani u razne afere na štetu građana Vračara, Beograda i Srbije.

U vreme vladavine Demokratske stranke i njenih koalicionih partnera uništavan je godinama Sportsko obrazovni centar Vračar, koji je zbog ogromnih dugovanja napravljenih u vreme DS-ove vladavine morao prošle godine da pređe u nadležnost Grada Beograda.

U trenutku promene opštinske vlasti na Vračaru i rukovodstva SROC Vračar 2016. godine, ovaj sportski centar, koji je nekada pre DS-ove vladavine važio za „vračarski biser“, ostavljen je skoro uništen sa preko 30 miliona dinara dugovanja, četiri meseca neisplaćenih plata svojim zaposlenima i sa preko tri miliona nenaplaćenih dugovanja.

Dok su oni koji kritikuju uništavali postojeće, aktuelna vlast na Vračaru zajedno sa gradskom i republičkom vlašću pokušava da spasi i renovira postojeći razoreni sportski centar do 2016. i izgradi novi sportski centar na drugoj lokaciji. Ulažu se krajnji napori da se spasi sportski centar na Vračaru, koji se od prošle godine zove SC Mirko Sandić, a cilj je da se na Južnom bulevaru izgradi i još jedan novi moderni sportski centar sa olimpijskim bazenom i multifunkcionalnom dvoranom.

Podsećamo javnost i državne institucije da je krajem 2016. godine podneta krivična prijava protiv bivših predsednika Gradske opštine Vračar i Skupštine opštine Vračar, kao i direktora Poslovnog prostora. Između ostalog podneta je krivična prijava i protiv Mihaila Samofalova, oca od Konstantina Samofalova, koji je jedan od najglasnijih napadača nove opštinske vlasti na Vračaru prećutkujući šta je njegov otac zajedno sa svojim saradnicima napravio na štetu građana i opštine.

U vreme bivše vlasti do 2016. godine, Opština Vračar je ostala bez 5.354 kvadrata poslovnog prostora. Od ukupnog potraživanja od 780.648.545 dinara, po osnovu zakupa ostalo je sigurno nenaplativo 421.837.518 dinara. Opština Vračar ostala je bez 70 stambenih jedinica, dok je za 103 stana i dalje u toku detaljna provera dokumentacije.

Građani Vračara su u više navrata obavešteni o malverzacijama bivše vlasti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.