Zovu je najlepšom srpskom ministarkom, a evo šta kaže o svojoj novoj funkciji!
Foto: Facebook/NelaKuburović

lice pravde

Zovu je najlepšom srpskom ministarkom, a evo šta kaže o svojoj novoj funkciji!

Nova ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je danas da će ministarstvo u narednom periodu nastaviti da radi na unapredjenju pravosuđa, kao i da će preduzeti nove mere u cilju pojačanja borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala.
Objavljeno: 09:41h

- Ministarstvo pravde je u prethodnom periodu posvetilo mnogo vremena izradi strategije istraga o finansijskom kriminalu, koja predlaže brojne aktivnosti koje ćemo da preduzmemo pre svega, izmena krivičnog zakonika, uvodjenje novih krivičnih dela u oblasti privrede, izmena organizacionog zakona, koji se tiče svih organa koji postupaju u borbi protiv organizovanog kriminala - rekla je Kuburović za Radio-televiziju Srbije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! Ona je dodala da je planirano i donošenje novog zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije. Kako je navela, Ministarstvo pravde će kontinuirano nastaviti aktivnosti koje je obavljalo u pregovaračkom poglavlju 23, kako bi se u planiranim rokovima ispunjavale predvidjene aktivnosti. - Mi smo do sada zajedno sa ministrom (Nikolom) Selakovićem uporno radili na sprovođenju svih aktivnosti pre samog otvaranja poglavlja, što se vidi iz izveštaja o aktivnosti da smo preko 80 odsto aktivnosti zacrtanih do tog perioda ispunjavali. Nadamo se da ćemo nastaviti istim tempom - rekla je Kuburović.

foto: Fonet

Ona je kazala da je zakon o poreklu imovine jedan od bitnih zakona koji bi trebalo da bude usvojen do kraja godine, kao i da će taj zakon na drugačiji način regulisati "vrlo osetljivu oblast". "Nadam se da ćemo u što skorije vreme na javnu raspravu da izadjemo sa zakonom o poreklu imovine", dodala je ona. Govoreći o porodičnom nasilju, Kuburović je najavila nove mere i aktivnosti u policiji i pravosudju, kao i posebnu evidenciju tih krivičnih dela, kako bi se uspostavila boja koordinacija organa koji se bave tom problematikom. - Pretpostavljamo da će to biti jedan od prvih zakona sa kojim ćemo se naći u skupštini, negde od septembra krećemo sa tim... Ustanovljeno je da ne postoji dovoljna koordinacija organa koji se bave tom problematikom - rekla je ona. Kuburović je kazala da joj je čast da bude u timu premijera Srbije Aleksandra Vučića i da se nada da će opravdati dato poverenje, dodavši da je to velika odgovornost s obzirom na brojne poslove koji je očekuju u četvorogodišnjem mandatu.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.