HTEO JE DA SRUŠI HELIKOPTER SLOBODANA MILOŠEVIĆA! General Pavković nije želeo da preda bivšeg predsednika Hagu
Kako je objasnio, obavestio je tadašnjeg predsednika SR Jugoslavije Vojislava Koštunicu šta se sprema, a ovaj se više nije javljao na telefon, Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/GLAS JAVNOSTI

ISPLIVALI NEPOZNATI DETALJI

HTEO JE DA SRUŠI HELIKOPTER SLOBODANA MILOŠEVIĆA! General Pavković nije želeo da preda bivšeg predsednika Hagu

General Nebojša Pavković izneo je nepoznate detalje vezane za hapšenje Slobodana Miloševića 2000. godine

Objavljeno:

General Nebojša Pavković, koji je u Haškom tribunalu osuđen na 22 godine zatvora zbog zločina na Kosovu, a na robiji je već 15 godina, otkriva detalje hapšenje Slobodana Miloševića.

Kako je objasnio, obavestio je tadašnjeg predsednika SR Jugoslavije Vojislava Koštunicu šta se sprema, a ovaj se više nije javljao na telefon.

U svojoj knjizi, "Povlenske magle" objašnjava osuđeni general, tadašnji ministar policije Dušan Mihajlović piše u jednom delu da su oni, dok je Milošević bio u Centralnom zatvoru, "preduzimali sve mere da Pavković ne sazna gde se nalazi Milošević."

"Ni naši organi bezbednosti, nisu znali za termin kada će Milošević biti isporučen Hagu" kaže Pavković i dodaje: "Ja sam bio u rezidenciji u Andre Nikolića, bilo je popodne, oko 18 sati. I zove me Kosta Čavoški

Kaže: "Ti sediš tu, gledaš televiziju, a znaš li ti da ti haspe vrhovnog komandata?"

Kog komandanta - pitam.

Miloševića - kaže - evo, vode ga kolima, ide za Hag."

Pavković tada brže-bolje zove svoje saradnike da vidi šta se dešava, zove načelnika uprave bezbednosti. Niko ništa ne zna.

"Javlja mi se doktor Zdravko Mijajlović, načelnik kardiološke klinike na VMA, kaže: "Druže generale, ovde sam na vrhu VMA, gledam evo sad su stigla kola, dovoze Miloševića i uvode ga u helikopter" - objašnjava Pavković, piše Glas Javnosti.

Imao je, kaže, tačan podatak i mogao je da reaguje, da zove Vojislava Koštunicu. Razgovaraju, a Koštunica ga pita, "pa šta mi tu možemo da uradimo?"

Kažem, možemo, ako vi naredite, da prisilimo da se helikopter spusti. Ako neće da se spusti, možemo i da ga srušimo. On je rekao - dobro, javiću se. I nije se javio. I taj helikopter je odleteo…"

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Glas javnosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.