UŽASNA JE SITUACIJA U CELOJ EVROPI, JA NE ODLUČUJEM, ALI NE VIDIM SMISAO DA ZATVORIMO ŠKOLE: Vučić o KORONI! (FOTO)
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Instagram / buducnostsrbijeav

nije naivno

UŽASNA JE SITUACIJA U CELOJ EVROPI, JA NE ODLUČUJEM, ALI NE VIDIM SMISAO DA ZATVORIMO ŠKOLE: Vučić o KORONI! (FOTO)

- Nemamo veliki broj mrtvih i hospitalizovanih i naš sistem to zasad podnosi ali je krajnje vreme da počnemo da se ponašamo najodgovornije moguće, rekao je predsednik Vučić...

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se uključio u dnevnik javnog servisa rekavši da je krajnje vreme da počnemo da se ponašamo najodgovornije moguće.

- I dalje to nije tako dramatično, da ne plašimo ljude... Nagoveštavali smo da dolazi teže vreme... Nemamo veliki broj mrtvih i hospitalizovanih i naš sistem to zasad podnosi ali je krajnje vreme da počnemo da se ponašamo najodgovornije moguće i da budemo svesni da ćemo se suočiti sa tom bolešću - dodao je Vučić naglasivši što je dobro što gradimo bolnice "kao da smo znali" i što će biti gotove do decembra, ali da sada moramo da poradimo na opremi.

- Radimo na vakcini da je dobijemo sa svih strana, sa Kinezima, sa Rusima sa Zapadom... Ja sam mislio da će to biti gotovo do oktobra, novembra... dobro je što smo gradili bolnice... Užasna je situacija u celoj Evropi, znate kad imate 200 u Makedoniji to je kao da imate 800 u Srbiji.

Na pitanje hoće li se škole zatvarati, Vučić je rekao:

- Nisam deo medicinskog tima, to će oni odlučivati ali ne vidim nekakvog smisla u tome... Nemamo mi dece od 7 do 18 godina koja su ugrožena, veći je problem da oni to ne donesu bakama i dekama. Tu su ugoroženi stariji ljudi, gojazni, dijabetičari, srčani bolesnici - dodao je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Rts)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.