BLAMAŽA "STRUČNJAKA". Napali Vučića zbog načina na koji drži vinsku čašu, pa ispali STRAHOVITO GLUPI! (VIDEO)
Dodik, Vučić i Čavić drže čaše sa vinom, sva trojica pravilno, Foto: Printscreen/ Instagram/ buducnostsrbijeav

LELE

BLAMAŽA "STRUČNJAKA". Napali Vučića zbog načina na koji drži vinsku čašu, pa ispali STRAHOVITO GLUPI! (VIDEO)

Dežurna smena na Tviteru, ali i neki mediji, bavili su se time kako kako Vučić drži čašu sa vinom

Objavljeno: 08:45h

Aleksandar Vučić je sinoć na radnoj večeri u Beogradu ugostio srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika i predsednika HDZ BiH i zamenika predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragana Čovića.

Dežurna smena na Tviteru, ali i neki mediji, bavili su se time kako kako Vučić drži čašu sa vinom.

Razni "poznavaoci" bontona, naime, ismejali su način na koji Vučić, inače poznavalac vina, drži čašu.

foto: Printscreen/ Instagram/ buducnostsrbijeav

Čak i pojedini mediji su "održali lekciju" Vučiću:

"Naime, poznato je među ljubiteljima vina da se čaša nikad ne drži za trbušasti deo kako se vino ne bi zagrevalo od topline ruke, a Vučić je ovu “veštinu” doveo do po malo grotesknog nivoa koji tviteraši ne mogu da mu oproste", piše novinar jednog medija, očigledno ljubitelj piva.

Komentarišući da “ovaj čovek stvarno ništa ne zna da uradi kako treba”, aludirajući na nedavnu scenu čudnog maženja psa naopako, kritičari su se ostrvili na njega.

Ipak, istina je ovde potpuno drugačija.

Naime, portali koji se bave vinom i vinskim bontonom kažu da je jedini "tabu" kod držanja vinske čaše držanje za deo čaše koji dolazi u kontakt sa samim vinom, "jer se tako kvari ukus i izgled vina".

Kad je reč o pravilnim tehnikama, svi navode barem 4-5, od kojih je većina onih koji podrazumevaju držanje čaše za dugački deo između postolja čaše i dela u koji se sipa vino (nožica), ali jedan (i to ovaj Vučićev) podrazumeva držanje čaše za samu osnovu (stopicu), kao što to radi i predsednik.

Ovaj način se zove "full tilt", a specijalizovani portal "Vinfolio" kaže da se ova tehnika sastoji u tome što se palac stavi ispod postolja čaše (stopice), a ostali prsti sa gornje strane stopice, i čaša se malo nakrivi. "Ovaj metod najbolje funkcioniše kad sedite, pošto nije najstabilniji". Omogućava vam bolju vidljivost boje vina, što je korisno za obojene varijetete, kao što je Šardone".

Na kraju se naglašava da je "bilo koji metod ok, sve dok prstima ne pipade deo u koji se sipa vino".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.