VUČIĆ SAOPŠTIO: KLINIČKI CENTAR SRBIJE OTVARAMO U SEPTEMBRU! Uloženo 125 miliona evra u NAJMODERNIJU TEHNOLOGIJU
Aleksandar Vučić, Foto: Print Screen Youtube

najavio

VUČIĆ SAOPŠTIO: KLINIČKI CENTAR SRBIJE OTVARAMO U SEPTEMBRU! Uloženo 125 miliona evra u NAJMODERNIJU TEHNOLOGIJU

- Mi se spremamo, izgradićemo te dve bolnce za četiri meseca, kao da se u Kini to dešava, rekao je Vučić

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će novi objekat Kliničkog centra u Beogradu, čija prva faza izgradnje košta oko 69 miliona evra, biti završen do septembra naredne godine.

On je posle obilaska radova na toj zdravstvenoj ustanovi, rekao da je u pitanju objekat od najvećeg nacionalnog značaja sa 432 bolničke sobe i oko 1.000 kreveta.

"Danas smo videli veliki napredak u odnosu na poslednju posetu. Očekujemo da do septembra bude završen čitav objekat, opremljen najmodernijom opremom, sa velikim brojem bolničkih soba poluintenzivne i intenzivne nege, operacionim salama, urgentnim centrom, dijagnostikom. Ostaju nam posle problemi sa parkingom", kazao je Vučić.

Naveo je da će u drugoj fazi biti obnovljene sve zgrade u sklopu Kliničkog centra, od kojih su neke po njegovim rečima, stare i po 50 godina.

"Za prvu fazu plaćamo 69 miliona evra, za drugu oko 43, sve zajedno oko 112 miliona a sa naknadnim radovima to će ići i do 125 miliona evra. To su fantastično velike investicije, i zato je važno da u uslovima pandemije pokažemo svu vitalnost našeg sistema i da možemo da gradimo više nego drugi", kazao je predsednik Srbije.

Dodao je da je bilo sumnji u vezi neophodnosti izgradnje dve nove kovid bolnice u Srbiji ali i da je sada srećan što se o tome na vreme razmišljalo, kada epidemija u zemlji nije bila toliko snažna kao širo,m Evrope.

"Mi se spremamo, izgradićemo te dve bolnce za četiri meseca, kao da se u Kini to dešava. Otvorićemo bolnice u Batajnici i Kruševcu 1. decembra, to je način na koji se pripremamo", kazao je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.