VUČIĆ: Neće biti novih Oluja, pogroma stanovništva, borićmo se diplomatski, ali ćemo da UPOZORAVAMO!
Aleksandar Vučić, Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIĆ

odgovorio na pitanje

VUČIĆ: Neće biti novih Oluja, pogroma stanovništva, borićmo se diplomatski, ali ćemo da UPOZORAVAMO!

Predsednik je rekao da lično želi da veruje u razum i da i Albanci shvataju da se ništa ne rešava oružjem, već razgovorima, hladne glave...

Objavljeno:

Neće biti novih Oluja, niti pogroma srpskog stanovništva sa KiM, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom navoda da su sprske službe ukazale da se spremaju organizovane provokacije i napadi Albanaca na Srbe na KiM, u cilju stvaranja nestabilnosti.

Na pitanje kako to komentariše i kako će država zaštiti ljude na KiM, Vučić je odgovorio da to nije lako, jer Srbija nema efektivnu kontrolu na Kosmetu, ali je, kaže, mudrom politikom i razgovorima uspevala da sačuva najveći deo srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, što će činiti i dalje.

"Ali, i već sam to govorio, neće biti novih Oluja, ni pogroma stanovništva i pri tome stojimo. A, borićemo se diplomatski, obaveštavaćemo, uporozavati...", rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da lično želi da veruje u razum i da i Albanci shvataju da se ništa ne rešava oružjem, već da jedino razgovorima, hladne glave i komrpomisima možemo do boljeg života i za Srbe i za Albance.

Mediji su danas preneli da su srpske službe upozorile vrh države da će Srbi na KiM, narocito oni u enklavama, u narednim danima biće meta organizovanih provokacija i napada Albanaca, a sve u cilju stvaranja nestabilnosti koja bi dovela do ponovnog zastoja u dijalogu Beograda i Prištine kao i opstrukcije saradnje sa Specijalnim sudom u Hagu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.