DANAS PATRIOTE PROTIV IZDAJNIKA U BEOGRADU! Ovo se dešava danas
Sastanak/ilustracija, Foto: AMG

atlantski savet

DANAS PATRIOTE PROTIV IZDAJNIKA U BEOGRADU! Ovo se dešava danas

Dodaje se da su neke nevladine organizacije često napadane preko portala, koji su, kako se navodi u saopštenju, "fantomski"

Objavljeno: 07:05h

Okrugli sto "Patriote protiv izdajnika", na kome će biti razmotren odnos nevladinih organizacija i medija, biće održan danas u organizaciji Atlantskog saveta Srbije.

Okrugli sto se realizuje u okviru projekta "Partnerstvo NATO - Srbija", i uz podršku Ambasade SAD u Beogradu.

Kako se navodi u saopštenju Atlantskog saveta Srbije, cilj je da se razmotri odnos nevladinih organizacija i medija i u kojoj meri, kako kažu, tzv. "vladini" i tzv. "nevladini" mediji prate rad nevladinih organizacija.

Takođe, analiziraće se i to kakve poruke šalje država u vezi sa istraživanjem poreske uprave finansijskih poslovanja nevladinih organizacija, a pod sumnjom mogućeg pranja novca i finansiranja terorizma, te da li ta istraga obuhvata sve nevladine organizacije ili je selektivna.

Dodaje se da su neke nevladine organizacije često napadane preko portala, koji su, kako se navodi u saopštenju, "fantomski", pa će na okruglom stolu biti postavljeno i pitanje ko stoji iza takvih napada.

Učesnici će, prema najavi organizatora, razgovarati o Nacionalnom konventu o EU i njegovoj ulozi, zakonitostima u finansiranju određenih NVO od strane države, o značaju Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom, i drugim temama.

U Atlantskom savetu Srbije veruju da civilni sektor može da bude koristan neformalni nadzornik, partner državnim institucijama, da igra važnu ulogu u proširenju kapaciteta, planiranju i sprovođenju reformi koje Srbiju čine bližom evroatlantskoj porodici, ističe se u saopštenju.

Okrugli sto će biti održan u beogradskom Medija centru.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.