LUTOVAC IZBACIO 53 ČLANA: Posle izbora rukovodstva stranke dosadašnji vrh uzvratio udarac funkcionerima demokrata!
Zoran Lutovac, Foto: Beta/Emil Vas

doneo odluku

LUTOVAC IZBACIO 53 ČLANA: Posle izbora rukovodstva stranke dosadašnji vrh uzvratio udarac funkcionerima demokrata!

Struja koja je na neposrednim izborima izabrala Branislava Lečića za predsednika, njegov izbor potvrdiće na Skupštini koja treba da se održi u subotu, 3. oktobra

Objavljeno:

Kako bi odbranio poziciju predsednika Demokratske stranke, Zoran Lutovac isključio je 53 funkcionera koja su učestvovala na izborima za novo rukovodstvo, najavio je da će protiv većine njih podneti krivične prijave, a u "obračunu" sa pobunjeničkom strujom tražio je i pomoć Evropske partije socijalista, čiji je DS pridruženi član.

Struja koja je na neposrednim izborima izabrala Branislava Lečića za predsednika, njegov izbor potvrdiće na Skupštini koja treba da se održi u subotu, 3. oktobra. Lečić je u sredu poručio da je DS izabrala svoje rukovodstvo i politiku:

- To je završeno. Pre dve godine, Lutovac je na stranačkim izborima dobio 650 glasova, sada je glasalo blizu 3.000 ljudi i on to ne priznaje. Postoji li neki veći kriterijum za demokratiju nego glasanje.

Na spisku onih koje je Izvršni odbor na telefonskoj sednici u utorak kasno uveče izbacio iz stranke su i Vida Ognjenović, Dragoslav Šumarac, Božidar Đelić, Aleksandra Jerkov, Nataša Vučković, Tamara Tripić, Nada Kolundžija...

Aleksandra Jerkov, za "Novosti", kaže da je ovo još jedan dokaz stvarnog zadatka Lutovca - da DS više ne postoji:

- Protiv mene je već podneo prijavu, a sada time preti i Vidi Ognjenović i ostalima koji su učestvovali u organizaciji izbora. Tužno je gledati kako se grčevito bori da zadrži fotelju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.