Dačić otvorio osnovnu školu u Vinorači kod Jagodine!
Ivica Dačić, Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIĆ

ulaganje u obrazovanje

Dačić otvorio osnovnu školu u Vinorači kod Jagodine!

Dačić je kao važno ocenio to što taj deo Srbije raste i razvija se dok se mnoge škole širom zemlje gase i zamiru

Objavljeno: 11:11h

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić otvorio je danas u Vinorači kod Jagodine osnovnu školu "Boško Đuričić".

"Ulaganje u obrazovanje od najranije životne dobi deteta jeste siguran zalog za budućnost", rekao je Dačić i naveo da je Srbija suočena sa problemom opadanja prirodnog priraštaja, odliva mozgova i konstantnog smanjivanja broja stanovnika, ali da upravo zato, današnji događaj daje novi podstrek.

Dačić je kao važno ocenio to što taj deo Srbije raste i razvija se dok se mnoge škole širom zemlje gase i zamiru.

"Otvaranje škole u malom mestu kod Jagodine, koje vrvi od dece, ukazuje put kojim treba da nastavimo da koračamo - a to je put osnaživanja dece i mladih i put stalnog ulaganja u njihovo obrazovanje", rekao je ministar.

Od otvarana škole u Vinorači, kaže, nema bolje potvrde da Dragan Marković Palma, predsednik Skupštine grada Jagodina i lider Jedinstvene Srbije, i njegovi saradnici rade dobro, trudeći se da kroz razvoj lokalne ekonomije zadrže sugrađane u zavičaju i stvore još bolje uslove života za žitelje tog dela Srbije.

Šef srpske diplomatije poželeo je rukovodstvu, nastavnicima i učenicima puno uspeha i lepih momenata u novoj školi nazvanoj po pravniku, učesniku narodnooslobodilačke borbe i znamenitom Jagodincu - Bošku Đuričiću.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.