VUČIĆ I ALABAR U BEOGRADU NA VODI: Ponosan sam na ovo gradilište, postajemo svetska metropola! (FOTO)
Aleksandar Vučić, Foto: Ana Paunković

u okviru projekta

VUČIĆ I ALABAR U BEOGRADU NA VODI: Ponosan sam na ovo gradilište, postajemo svetska metropola! (FOTO)

Sa predsednikom Srbije je i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, kao i ministar finansija Siniša Mali

Objavljeno: 11:17h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik kompanije Eagle Hills Muhamed Alabar obišli su završne radove na izgradnji objekta Galerija Belgrade, u okviru projekta Beograd na vodi.

Obilazak je počeo u 10 časova.

Predsednik Vučić je rekao obilazeći ovo gradilište da je veoma ponosan na njega i da je to jedno od najvećih sa više od 2.000 zaposlenih.

foto: Ana Paunković

- Beograd postaje ne samo svetska i Evropska metropola, moćiće da privlači sve veći broj turista. U problemu smo zbog kovida, ali smo po stepenu zaraze, najbolji u Evropi - rekao je predsednik.

Sa predsednikom Srbije je i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, kao i ministar finansija Siniša Mali.

"Galerija Belgrade" biće najveca šoping, zabavna i gastronomska destinacija u regionu.U pitanju je grandiozan tržni centar na samoj obali Save sa 300.000 kvadratnih metara ukupne površine 93.000 kvadrata prostora za izdavanje i 3.600 parking mesta.

foto: Ana Paunković

U okviru objekta biće 50 restorana, kao i bioskop sa više od 1.700 mesta.Obilazeći građevinu, predsednik Srbije je istakao da je gradilište Beorgada na vodi najveće u ovom regionu, a da na njemu radi čak 2.850 ljudi.

- Ovo je naše najveće gradilište, radi oko 200 stranaca iz Tirske, Filipina i drugih zemalja. Ovde radi ukupno 2.850 ljudi, ponosan sam na ovo što radimo. Ovaj glavni centralni deo je mnogo lep, to je najveći šoping mol u ovom delu Evrope - rekao je Vučić tokom obilaska.

- Beograd postaje ne samo svetska i Evropska metropola, moćiće da privlači sve veći broj turista. U problemu smo zbog kovida, ali smo po stepenu zaraze, najbolji u Evropi - rekao je predsednik.

- Ljudi kada vide koliko je divno i velelepno podrška će samo da raste - istakao je Vučić.

Vučić je istakao da se nada da ćemo, ukoliko stanje sa epidemijom ostane ovako još mesec dana, pored povećanja penzija, biti u mogućnosti da se povećaju i plate.

Dodao je da će toranj na Beogradu na vodi biti završen pre Svetog Nikole sledeće godine.

Vučić je rekao da ne brani nikoga osim onih o kojima se vodi hajka, odgovarajući na pitanje novinara o tome zašto brani brata Andreja Vučića.

- Pošto smo ustanovili da su svi lagali sve vreme, da li će neko sada reći izvini, neće. Nastaviće i dalje da lažu. Nađite nam nešto što je kupljeno posle 2012. godine na naše ime. Sve je notorna laž - rekao je Vučić.

Kaže da slobodno mogu da pitaju bilo koju institiuciju gde se nalaze hektari Andreja Vučića i, kako kaže, dobiće odgovor.

- Neka pronađu jedan jedini ar, a ne te silne hektare o kojima ste govorili - rekao je Vučić.

Vučić je naveo da će u narednih nekoliko dana saopštiti ime mandatara.

1 / 11 Foto: Ana Paunković

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.