Nikodijević: GRAĐANI ne osećaju efekte korone, prema novom REBALANSU Beograd dobija 850 miliona više
Nikola Nikodijević, Foto: Beta Miloš Miškov

predsednik skupštine grada beograda

Nikodijević: GRAĐANI ne osećaju efekte korone, prema novom REBALANSU Beograd dobija 850 miliona više

Naglasio je da je na dnevnom redu veliki broj planova regulacije, a jedan od njih je plan za levu obalu Dunava.

Objavljeno:

Grad Beograd dobro je isplanirao prihode i upravljao efektima krize izazvane kovidom 19, izjavio je danas predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

Beogradom se upravlja domaćinski i građani ne treba da osete efekte zaista teške ekonomske krize izazvane kovidom-19, ne samo u Srbiji već i u čitavom svetu, rekao je Nikodijević gostujući na Prvoj, saopštila je Gradska uprava.

Kako kaže, građani mogu da budu ponosni na to kako je grad dočekao ovu krizu.

Prema njegovim rečima, rebalans budžeta grada, koji je na dnevnom redu današnje sednice gradskog parlamenta, više je prepakivanje sredstava unutar sekretarijata nego što ima veze sa povećanjem ili smanjenjem prihoda.

Nikodijević je podsetio da je prethodni rebalans donesen u aprilu, kada je planirani prihod Grada Beograda iznosio 109 milijardi dinara, a u septembru on iznosi 110 milijardi.

"Prema ovom rebalansu imamo 850 miliona dinara prihoda više, što ukazuje na to da smo dobro planirali. Kada je reč o prioritetima, ne odustajemo od investicija i to se može videti na beogradskim ulicama. Investicije nećemo zaustavljati jer je ulaganje u infrastrukturu ulaganje u razvoj Beograda".

Ovim rebalansom, osim šest vrtića koja već gradimo, planirana je i gradnja još četiri, te prvi put u Beogradu u jednoj godini gradimo deset vrtića, čime ćemo definitivno ukinuti liste čekanja, rekao je Nikodijević, dodajući da neće biti smanjenja socijalnih davanja ni za jedan jedini dinar.

Naglasio je da je na dnevnom redu veliki broj planova regulacije, a jedan od njih je plan za levu obalu Dunava, koji je izuzetno važan kada se zna kako se tu decenijama gradilo neplanski.

"Važno je da čitav Beograd bude pokriven planovima jer su oni osnov za razvoj grada", istakao je Nikodijević.

Kao posebno važne izdvojio je i odluke o podizanju spomenika legendarnim gradonačelnicima Branku Pešiću, Vladi Iliću i Milošu Savčiću, kao i Odluku o bratimljenju Beograda i Banjaluke.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.