NAJNOVIJE SAOPŠTENJE ANE BRNABIĆ: Ovo je upravo STIGLO!
Ana Brnabić, Foto: Printscreen/TV Pink

projekat

NAJNOVIJE SAOPŠTENJE ANE BRNABIĆ: Ovo je upravo STIGLO!

- Ovo je samo još jedna karika u lancu sveobuhvatnog čeličnog prijateljstva Srbije i Narodne Republike Kine, rekla je Ana Brnabić

Objavljeno:

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić učestvovala je danas na vebinaru posvećenom promociji Industrijskog parka „Mihajlo Pupin“ u Beogradu, u organizaciji Privredne komore Srbije i građevinske kineske kompanije „China Road & Bridge Corporation”.

Tom prilikom, premijerka je ocenila da je to projekat od strateškog značaja za našu zemlju koji će otvoriti vrata, kako domaćim tako i stranim stručnjacima iz IKT industrije, kao i startap inovacionim kompanijama.

Ovo je samo još jedna karika u lancu sveobuhvatnog čeličnog prijateljstva Srbije i Narodne Republike Kine. Kompaniju CRBC smo prepoznali kao partnera koji je pouzdan, brz i efikasan i na koga možemo da se oslonimo, zbog čega smo ponosni, istakla je premijerka i ukazala da je, pored strateške saradnje sa kineskim kompanijama, koje će dobiti priliku da šire poslovanje, otvaraju istraživačko-razvojne centre u Srbiji i prenose svoje znanje iz oblasti inovacija, od izuzetne važnosti i to što će otvaranje tog industrijskog parka doprineti tranformaciji srpske ekonomije, modernizaciji i pre svega, ostanku mladih stručnjaka u zemlji.

Zainteresovani smo da što pre krenemo u izgradnju Industrijskog parka „Mihajlo Pupin“ i potpišemo ugovore sa njegovim budućim stanovnicima, rekla je Brnabić i dodala da se Srbija trudi da u ekonomiji i spoljnoj politici uspešno drži otvorena vrata prema svetu, jer se pokazala kao jedna od retkih zemalja u kojima se Istok i Zapad uspešno sreću.

Na konferenciji su učestvovali i ambasadorka Narodne Republike Kine Čen Bo, ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije Nenad Popović, predstavnici kompanije CRBC (China Road & Bridge Corporation), predstavik Privredne komore Srbije Mihajlo Vesović, kao i predstavnik Razvojne agencije Srbije Radoš Gazdić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.