SVI DETALJI VUČIĆEVOG OBRAĆANJA: Moj posao je da čuvam Srbiju, ne zaslužujem herojsku medalju za to!
Foto: printscreen

snažno se borio na sastanku

SVI DETALJI VUČIĆEVOG OBRAĆANJA: Moj posao je da čuvam Srbiju, ne zaslužujem herojsku medalju za to!

- I nisam ja heroj tamo bio, ja sam radio svoj posao - u jednom momentu je bio skroman

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Vašingtonu da će, ukoliko se dogodi da bude prijema i susreta na najvišem nivou u Beloj kući, to će značiti da srpska delegacija nije nezadovoljna.

"To je sve što mogu da kažem... Ako uspemo da izguramo još nekoliko sitnica, biću na kraju i zadovoljan, ima dobrih stvari u tome", rekao je Vučić novinarima u Vašingtonu, gde u Beloj kući traju razgovori Beograda i Prištine, Na konstataciju da deluje mnogo optimističnije nego što je delovao ministar Siniša Mali, kada je ranije rekao da se na srpsku delegaciju vrši ogroman pritisak i da traže međusobno priznanje, Vučić je rekao da je Mali davao izjavu novinarima posle "prvog papira" i da je u tom trenutku rekao istinu.

"Ja se divim ljudima koji su u stanju da kažu da je neko izmislio nešto. I nisam ja heroj tamo bio, ja sam radio svoj posao, a moj posao je da čuvam Ustav i Srbiju i to je jedino što sam radio. Ne zaslužujem herojsku medalju za to", rekao je Vučić.

On je dodao da veruje da je srpska delegacija ponosna na svoju zemlju i na to kako su štitili interese Srbije, iako to nije lako.

"A te koji govore kako su to laži i neistine, o njima ne mogu ni da govorim", rekao je Vučić.

Kaže i da Ričard Grenel u svom tvitu nije rekao specifično na šta misli, već na sam dokument koji znači "ekonomska normalizacija".

Vučić je rekao da je zahvalan domaćinima u Beloj kući jer su želeli da čuju srpsku stranu i popravljanje ekonomskih odnosa.

"Oni su priznali nezavisnost Kosova i ta tačka nam nije bila iznenađenje", rekao je Vučić.

Dodao je i da se pokazalo da su obaveštajni podaci dobro govorili kako će sve da bude strukturisano i sa čime će se srpska delegacija suočiti:

"Za nas je to bilo formalno, a ne suštinsko iznenađenje. Reagovali smo snažno, odgovorno i nije mi prvi put, ne ovde, nego i u Evropi, da na takav način reagujete. Ako hoćete da vodite zemlju u ovako teškim uslovima, morate da znate da donosite odluke teške i da se na mestima ge to nije lako suprotstavite", rekao je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.