ŠUTANOVAC O SASTANKU U VAŠINGTONU: Ovo je prvi put da se dešava nešto slično
Dragan Šutanovac izjavio da će predstojeći razgovori o KiM biti prilika za pokretanje druge važne teme, Foto: Dragana Udovičić

IGRA NA NIVOU VAŠINGTONA I BRISELA

ŠUTANOVAC O SASTANKU U VAŠINGTONU: Ovo je prvi put da se dešava nešto slično

Šutanovac je rekao da je ubeđen da je američkoj administraciji važno da se potpiše neki sporazum jer žele da naprave neku vrstu međunarodnog iskoraka

Objavljeno:

Predsednik Saveta za strateške politike Dragan Šutanovac rekao je da će predstojeći razgovori o KiM u Vašingtonu biti prilika da se pokrenu i još neke druge teme važne za svakodnevni život građana i dodao da prvi put od američke administracije dobijamo pozitivne signale.

Šutanovac je gostujući na TV Prva rekao da je ubeđen da je američkoj administraciji važno da se potpiše neki sporazum jer žele da naprave neku vrstu međunarodnog iskoraka.

"Ubeđen sam da će svakako domaćin pokušati da stavi kao temu statusna pitanja, njima je to interes, ali donekle i EU, ali je njima cilj da se ta tema otvori u Briselu", kaže Šutanovac.

Dosta je sve nepredvidivo,ali mi treba da vidimo šta je naš najbolji interes a činjenica je da se sa administracijom Donalda Trampa lakše dogovaraju stvari, primećuje Šutanovac.

On je smatra da postoji "igra" na nivou Vašingtona i Brisela, a da Rusiji najverovatnije odgovara "status kvo" i kaže da takva situacija, međutim nije održiva i najveću cenu plaća Srbija.

"Kosovo se nalazi ciklusu koji je nezaustavljiv i možemo samo da prilagodimo i nađemo zajedničke interese i zato ovaj sastanak i najavljene ekonomske teme mogu da doprinesu boljem životu građana", rekao je Šutanovac.

Dva dana sastanaka u Vašingtonu kaže biće prilika da se razgovara i o drugim temama, naročitio o pitanju bezbednostii, oko oružanih snaga Kosova i važno je kaže da pokušamo da utičemo na to da ne dođe do situacije da može da bude ugrožena bezbednost.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.