VUČEVIĆ: Ubeđen sam da su građani Srbije stekli uverenje da Vučić ide u Vašingotnon da brani pozicije Srbije(VIDEO)
Miloš Vučević se oglasio povodom napada na Aleksandra Vučića, Foto: Printscreen/Youtube

VUČIĆ SE BORI ZA NAROD NA KiM

VUČEVIĆ: Ubeđen sam da su građani Srbije stekli uverenje da Vučić ide u Vašingotnon da brani pozicije Srbije(VIDEO)

Kaže da nije tačno da je SPO deo koalicije sa SNS-om da bi se potvrdio evropski put Srbije.

Objavljeno:

Jedno je kada vas napada deo tajkunske koalicije gde su i Vuk Jeremić i Boris Tadić, a drugo je kada vas napada političar koji već drugi, treći mandat dobija poslanička mesta i određene političke privilegije na listi sa Srpskom naprednom strankom, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, povodom napada na predsednika Srbije od strane Vuka Draškovića i njegove partije.

"Ovo nije jedina kritika, odnosno napad pred vrlo teške razgovore koje će imati u Vašingtonu predsednik Aleksandar Vučić sa delegacijom iz Prištine, a pre svega sa administracijom SAD koji su i organizatori celokupnog tog događaja", rekao je Vučević.

Kaže da nije tačno da je SPO deo koalicije sa SNS-om da bi se potvrdio evropski put Srbije.

"Njega trasira Vlada sa predsedikom, odnosno SNS, kao stranka koja ima najveće poverenje građana i najveću odgovornost“, rekao je Vučević.

Kako kaže, naš evropski put ne znači svađu ni sa SAD, niti sa Rusijom, niti sa Kinom, kao ni sa, kako dodaje, drugim velikim svetskim igračima.

„Želimo da vodimo suverenu i slobodnu politiku, na putu ka zajednici evropskih država. Jedino što je tačno jeste da je SPO dobio uz poslanička mesta i privilegije“, rekao je Vučević, dodavši da samo imaju benefit, a sada vidimo i koliko su zahvalni.

Kako kaže, kada je udaljavnje od Ruske federacije i približavanja SAD, dodaje da bi možda Vuk Drašković mogao možda na ličnom primeru da pokaže kako se to radi, jer, kako kaže, njegova supruga Danica Drašković od istih tih Rusa prima mesečno 8 hiljada evra.

„Možda da pođu od sebe i pokažu kako to treba da funkcioniše“, rekao je Vučević.

On ističe da Srbija nastavlja svoj put ka Evropi ali uz dobre odnose i sa Rusima, i sa SAD, kao i sa Kinom.

„Mi ćemo gledati šta su naši interesi, i ubeđen sam da su građani Srbije stekli uverenje da Vučić ide tamo da brani pozicije Srbije i da se bori za narod na KiM. Siguran sam da iako u teškim uslovimi, neće pokleknuti i da ćemo i ovaj diplomatski duel izdržati na nogama i očuvati nacionalne interese“, rekao je Vučević.

Dodaje da kosovski problem niko nije rešio još od Prvog Balkanskog rata, pa kako kaže, sada svi očekuju da Vučić nešto uradi, pa da ga šta god uradi, okrive.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Pink.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.