ZORANA MIHAJLOVIĆ: Jeremić je poslednji koji treba da zamera Vučiću!
Zorana Mihajlović i Aleksandar Vučić, Foto: Filip Plavčić

ČLANICA PREDSEDNIŠTVA SNS

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Jeremić je poslednji koji treba da zamera Vučiću!

Zorana Mihajlović je navela da je zahvaljujući bivšoj vlasti u kojoj je učestvovao i Jeremić Srbija izdejstvovala presudu Međunarodnog suda pravde koja je udaljila Srbiju od Kosova

Objavljeno:

Članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović izjavila je da poslednji koji bi trebalo nešto da zameri predsedniku Aleksandru Vučiću i državnoj politici po pitanju KiM je Vuk Jeremić, saopšteno je iz njenog kabineta.

Mihajlović je, reagujući na Jeremićevu izjavu da se ne zna sa kakvom platformom Vučić ide u SAD, kazala da se "zahvaljujući sramnoj diplomatiji" bivšeg ministra spoljnih poslova Srbija danas nalazi pred teškim izazovima da sačuva južnu pokrajinu i Srbe koji tamo žive.

Ona je navela da je zahvaljujući bivšoj vlasti u kojoj je učestvovao i Jeremić Srbija izdejstvovala presudu Međunarodnog suda pravde koja je udaljila Srbiju od Kosova.

- Upravo na inicijativu Jeremića se to desilo, jer je vodio sramnu i po naše nacionalne interese pogrešnu politiku. Zato je on poslednji koji treba da nas podučava o spoljnoj politici, zaboravljajući na svoju odgovornost koja nas je dovela u tešku poziciju u kojoj smo danas. Za razliku od njega Aleksandar Vučić je vratio pregovore za sto i lavovski se bori da sačuva naše državne interese i narod na Kosovu - rekla je ona.

Mihajlović je zaključila da je Srbiji u ovim izazovnim vremenima potrebno jedinstvo i podrška, a ne "propali političari koji jedva čekaju da unize Srbiju kad god im se ukaže prilika".

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.