VUČIĆ O MILU ĐUKANOVIĆU: Ne mešamo se u unutrašnje odnose Crne Gore, neki mediji su preterali!
Vučić i Milo, Foto: EPA/Koča Sulejmanović, AP, Ilustracija

IZBORI U KOMŠILUKU

VUČIĆ O MILU ĐUKANOVIĆU: Ne mešamo se u unutrašnje odnose Crne Gore, neki mediji su preterali!

Aleksandar Vučić je naveo i da su sarajevski mediji prisluškivali njegove razgovore sa srpskim članom predsedništva BiH Miloradom Dodikom, i da su nakon toga plasirali neistine, odnosno da su izvlačili rečenice iz konteksta

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je optužbe da se Srbija meša u unutrašnje odnose Crne Gore, ali da su možda pojedini mediji "preterali sa bavljenjem Crnom Gorom.

On je za TV Pink rekao da "ne možete da utičete na medije, s obzirom da su veze izmedju Srba i Crnogoraca tako jake".

- Kao i njihovi ovde, opet sam ja kriv za sve što se dešava u Crnoj Gori, na to sam već navikao. Bilo ko da pobedi (na izborima) mi ćemo čestitati i nadam se da ćemo ostvariti dobru saradnju - kazao je Vučić.

On je naveo i da su sarajevski mediji prisluškivali njegove razgovore sa srpskim članom predsedništva BiH Miloradom Dodikom, i da su nakon toga plasirali neistine, odnosno da su izvlačili rečenice iz konteksta.

- Pisali su da je bio hladan doček Dodiku, što uopšte nije bio slučaj... Nemojte da biramo manju temu i manju metu, pa udri po njemu. Isto kao i u Srbiji, i da si najgori kreten, i da si apsolutno nepismen, i da si pod opijatima 23 od 24 sata, postaćeš genije samo ako o Vučiću napišeš (loše) - ocenio je Vučić.

Kazao je da u narednim nedeljama očekuje odgovor reditelja Emira Kusturice, kome je ponudjeno da ekranizuje roman nobelovca Ive Andrića "Na Drini ćuprija", kao i da uskoro film o koncentracionom logoru Jasenovac treba da ima premijeru.

- Niko do sada nije radio na tome, nisu želeli da se zamere nekima u svetu, nekima u regionu. (To će biti) priča se o rpskom stradanju. Važnije od toga da film vidi svet je da naša deca vide taj film. Ona nemaju pojma šta se tamo dogodilo, dobro je to da vide, da to nauče, da to nikada ne zaboravimo - naveo je Vučić.

Kazao je da Srbija pokazuje poštovanje prema tudjim žrtvama, a da jedini problem ima kada neko ne poštuje srpske žrtve.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.