LEVIJATAN SE SLIKAO PORED ZASTAVE IZDAJNIKA I KVISLINGA MILANA NEDIĆA! To je bilo dovoljno za pravi mali rat
Pavle Bihali, Foto: Emilija Jovanović, Printscreen

KONTROVERZNO

LEVIJATAN SE SLIKAO PORED ZASTAVE IZDAJNIKA I KVISLINGA MILANA NEDIĆA! To je bilo dovoljno za pravi mali rat

Pavle Bihali, vođa Levijatana, objavio je sliku na kojoj se vidi kako članovi ovog pokreta stoje ispred mnogobrojnih nacionalnih simbola

Objavljeno:

Fotografija koju je objavio pokret Levijatan izazvala je opštu pometnju na društvenoj mreži Tviter.

Naime, Pavle Bihali, vođa Levijatana, objavio je sliku na kojoj se vidi kako članovi ovog pokreta stoje ispred mnogobrojnih nacionalnih simbola, među kojima je, međutim, i grb Srbije pod nacističkom okupacijom za vreme Milana Nedića.

Podsetimo, Milan Nedić je srpski političarar i general, bivši načelnik Generalštaba kraljevske Jugoslavenske vojske, najpoznatiji kao vođa marionetske i izdajničke vlade u Srbiji okupiranoj od strane Trećeg Rajha u Drugom svetskom ratu.

General Nedić je služio Nemcima i svim snagama radio protiv ustanka u okupiranoj Srbiji. Zbog prekršaja zakletve i služenja okupatoru kralj ga je odbacio, a decembra 1941. je ražalovan.

Kontaktirali smo Bihalija kako nam bliže objasnio zbog čega se slikao sa spornom zastavom, ali on nije bio raspoložen da nam konkretno odgovori.

- Ne možemo ovako da pričamo o istoriji. Nego na šta mislite ovakvim komunjarskim izjavama da nekog treba baciti i pobacati s terase? Hoće li gejevi-komunisti sad da nam uređuju prostor i da nas vešaju kao 1945. godine ukoliko im se ne dopada enterijer našeg stana ili zavesa? - zapitao se Bihali, skrećući nam pažnju na jedan tekst autora tvita koji mu se nije svideo.

Podsećamo, Nedić je 1939. postavljen za ministra vojske i mornarice Kraljevine Jugoslavije, ali ga je zbog otvorenog podržavanja Trećeg Rajha i Adolfa Hitlera, regent knez Pavle Karađorđević smenio sa dužnosti 6. novembra 1940. godine. Njegovu kolaboraciju za vreme Drugog svetskog rata osudili su partizani, kraljevska vlada u izbeglištvu, pa i Draža Mihailović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.