POŠTOVAĆEMO DEJTON U POTPUNOSTI, ZABRINUTI SMO ZBOG ČESTIH PRETNJI RATOM: Vučić o najbitnijem pitanju
Aleksandar Vučić, Milorad Dodik, Foto: Printscreen Kurir tv

opasno

POŠTOVAĆEMO DEJTON U POTPUNOSTI, ZABRINUTI SMO ZBOG ČESTIH PRETNJI RATOM: Vučić o najbitnijem pitanju

Nakon sastanka sa rukovodstvom RS, u Beogradu, Vučić je rekao da ga je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik obavestio o problemima

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da je stav Beograda "apsolutno poštovanje Dejtonskog sporazuma" i očuvanje Republike Srpske (RS), na način koji je predvidjen u tom mirovnom sporazumu, i dodao da je očuvanje mira od suštinskog značaja i za narod Srbije i za narod RS.

Nakon sastanka sa rukovodstvom RS, u Beogradu, Vučić je rekao da ga je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik obavestio o problemima i onome što on smatra kršenjem Dejtonskog sporazuma na štetu RS, i da je sa njim imao razgovor i u četiri oka.

foto: Printscreen Kurir tv

"Mislim da ne moram da govorim kolikom nam je stalo ne samo do dobrih odnosa sa RS, nego i do RS uopšte. Rekao sam da je moj stav apsolutno poštovanje Dejtonskog sporazuma. Očuvanje mira i stabilnosti je od suštinskog značaja za Srbiju i za RS. Na pretnje ratom moramo da odgovaramo mirno, strpljivo i trpeljivo. Mi ne smemo da učestvujemo u toj igri, nego da poštujemo sporazume koje smo potpisali", rekao je Vučić.

On je rekao da je zabrinut zbog izjava onih koji često prete ratom, ali da se nada da nikome neće pasti na pamet da to i sprovede, dodavši da Srbija nikada više neće dozvoliti progon ili pogrom srpskog stanovništva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.