OVAJ ČOVEK JE UPRAVO POSTAO NOVI GRADONAČELNIK JEDNOG OD NAJVEĆIH SRPSKIH GRADOVA: Saznajte sve o njemu
Nikola Dašić, Foto: SNS

IZABRAN

OVAJ ČOVEK JE UPRAVO POSTAO NOVI GRADONAČELNIK JEDNOG OD NAJVEĆIH SRPSKIH GRADOVA: Saznajte sve o njemu

Dašić je diplomirani ekonomista i oficir a za njegov izbor glasalo je 70 od ukupno 87 odbornika

Objavljeno:

Kandidat Srpske napredne stranke Nikola Dašić izabran je danas voljom novog saziva Skupštine grada za novog gradonačelnika Kragujevca dok je njegov zamenik Ivica Momčilović iz Socijalističke partije Srbije.

Dašić je diplomirani ekonomista i oficir a za njegov izbor glasalo je 70 od ukupno 87 odbornika.

Studije je završio na Vojno-tehničkoj akademiji u Beogradu 2002. godine, a radio je od 2005. godine u Agenciji za privatizaciju i bio direktor regionalnog centra u Kragujevcu.

Radni odnos u Narodnoj banci Srbije zasnovao je 2012. godine na poziciji direktora odeljenja prinudne naplate u Kragujevcu, da bi pola godine kasnije na poziv Guvernera NBS prešao u Beograd radi dodatnog angažovanja na mestu ličnog savetnika za regionalni nadzor u filijalama u Kragujevcu, Nišu i Užicu.

Po ovlašćenju Guvernera bio je i koordinator Sektora za poslove sa gotovinom i trezorskim odeljenjima u filijalama u Beogradu i Novom Sadu.

Dašić je jedan od osnivača gradskog odbora SNS Kragujevac i član Izvršnog odbora stranke.

U obraćanju odbornicima posle izbora, Dašić je rekao da je poverenje dobio, a sada treba da ga opravda.

"Pred nama je vreme u kome treba sebe podrediti opštem dobru Kragujevca i našim najmladjima", rekao je Dašić.

Rekao je da pred gradskom vlašću mandat velikih izazova, a što su izazovi veći, kaže, veća su i postignuća.

"Uporan rad je nešto što će obeležiti mandat Gradskog veća i mog kabineta, pre svega zato jer verujemo da nismo tu da vladamo Kragujevcem već da služimo Kragujevčanima", poručio je Dašić.

Dodao je da je u svakom zrelom društvu javni službenik tu da služi gradjanima, voli svoj posao i da je spreman da podnese žrtvu i odgovornost.

"Nemamo mi pravo na lenjost, takodje nemamo pravo ni na gordost. Mi političari u ovoj sali nismo najbitniji element društvenog života i delovanja. Saradnja sa medijima radi transparentnosti informisanja, sa policijom radi opšte bezbednosti, sa SPC koja je neraskidivi deo našeg nacionalnog bića ili sa Univerzitetom koji je oduvek motor razvoja i generator znanja ove zajednice je nešto što se neće dovoditi u pitanje", rekao je Dašić.

Kazao je da vlast mora da deluje poput "uštimovanog i uvežbanog orkestra".

"Naša je obaveza da Kragujevac u saradnji sa predsednikom i Vladom Srbije obezbedimo ključno mesto u ambicioznom investicionom planu Srbija 2020-2025", rekao je Dašić.

Dašić je poručio da je pred novom gradskom vlašću da pripremi ambijent za širenje postojećih i dovodjenje novih industrija u Kragujevac, ali i da ne zaboravi "šumadijsko selo".

Za zamenika gradonačelnika Kragujevca, na predlog Dašića, izabran je Ivica Momčilović iz SPS-a koji je i u prethodnom mandatu obavljao ovu dužnost.

Završio je Visoku školu tehničkih strukovnih studija u Čačku i po zanimanju je strukovni inženjer industrijskog inženjerstva, a radio je Zastava oružje i u Srbija gasu.

Gradonačelnik je Skupštini predložio kandidate za 11 resora Gradskog veća i rekao da veruje da taj tim ima mudrost, znanje i energiju za vodjenje grada u naredne četiri godina.

Za oblast finansija je izabran redovni profesor Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu Nenad Stanišić, za investicije - Vladimir Dobi, diplomirani ekonomista, oblast komunalne delatnosti - Vladimir Maksimović, master ekonomista, za resor ravnomernog i održivog razvoja sela i grada doktor medicine Damjan Srejić.

Za većnika za privredu je izabran diplomirani pravnik Dušan Aleksić, za obrazovanje Dušan Aleksić, diplomirani ekonomista, a za resor zdravstvene i socijalne zaštite Gordana Damjanović.

Za većnika za lokalnu samoupravu je izabran diplomirani ekonomista Sanja Tucaković, a Miljan Bjeletić, profesor harmonike za oblast kulturu.

Za oblast sporta izabran je master pravnik Predrag Stevović, a za resor unapredjenja i zaštite životne sredine Stefan Nikezić, master menadžer.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.