RATKO MLADIĆ TEŠKO BOLESTAN, JEDVA DA USTAJE IZ KREVET! Teror sudija iz Haga se NASTAVLJA
Ratko Mladić, Foto: Pritnscreen

NE OSEĆA SE DOBRO

RATKO MLADIĆ TEŠKO BOLESTAN, JEDVA DA USTAJE IZ KREVET! Teror sudija iz Haga se NASTAVLJA

Ratko Mladić se danima nalazi u krevetu i ima jako visoku temperaturu

Objavljeno:

General Ratko Mladić teško je bolestan i gotovo da ne ustaje iz kreveta, ali haške sudije neće da mu odlože suđenje?! Ročište po žalbi na prvostepenu presudu zakazano je za 25. i 26. avgust i po svemu sudeći ono će se održati iako general nikako ne može da učestvuje u sudskom procesu

Ratko Mladić se danima nalazi u krevetu i ima jako visoku temperaturu. Prvo se sumnjalo na koronu, ali test je pokazao da je negativan. Međutim, uprkos generalovom lošem zdravstvenom stanju, haške sudije insistiraju da se ročište održi.

Sve ovo za Informer potvrđuje generalov sin Darko Mladić, koji kaže da Ratko nema više snage čak ni da priča.

- Oni su ga vodili pre tri nedelje da se testira na koronavirus i rezultati su pokazali da je negativan. Međutim, punih sedam dana posle odlaska u bolnicu, moj otac je i dalje imao temperaturu 38,4. Od juče ima nešto manju, oko 37,4... Ne znamo da li je u pitanju koronavirus, strahujemo da je u bolnici nešto pokupio. Treba da se snime pluća, mi na tome insistiramo... Moj otac može da priča samo 10-15 minuta, umoran je i sve vreme provodi u krevetu - objašnjava Mladić.

Činjenice

* Mladić je uhapšen 26. maja 2011. godine, posle 12 godina skrivanja * Hagu je izručen 31. maja iste godine * Osuđen je prvostepeno na doživotnu robiju 22. novembra 2017. * Dosad je pretrpeo seriju moždanih i jedan srčani udar * Oduzeta mu je čitava desna strana tela: grudi, ruka i noga * Hag je do sada osudio Srbe na ukupno 1.000 godina zatvora * Od 82 haška osuđenika, čak 62 su srpske nacionalnosti * Tribunal je oslobodio Ramuša Haradinaja, Antu Gotovinu, Nasera Orića...

Generalova odbrana je tražila da se odloži rasprava po žalbi koja je inače trebalo da se održi još u junu, ali je odložena zbog pandemije koronavirusa.

- Tražili smo da se rasprava odloži, i to ne samo iz medicinskih nego i iz pravnih razloga. Žalba ne može da se pripremi na pravi način, advokati ne mogu da ga posete, ne mogu uopšte da dođu u Hag zbog uslova oko korone. I taj jedan advokat koji je u Hagu ne može da ga poseti... - kaže Darko Mladić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.