SOMBOR DOBIO NOVOG GRADONAČELNIKA! Antonio Ratković (33) na čelu grada, najavljuje velike projekte
Antonio Ratković polaže zakletvu, Foto: Grad Sombor

NOVI ČOVEK

SOMBOR DOBIO NOVOG GRADONAČELNIKA! Antonio Ratković (33) na čelu grada, najavljuje velike projekte

- Pre svega velika je čast i privilegija biti gradonačelnik grada Sombora. Zajedno sa svojim timom odredili smo prioritete kojima ćemo se voditi, a ono što želim da kažem je da se u prethodnom periodu puno toga uradilo te nas je dočekalo dosta gotovih projekata, što nam je u velikoj meri olakšalo posao - rekao je Ratković

Objavljeno:

Gradska vlast u Somboru formirana je danas, a za gradonačelnika je izabran Antonio Ratković (SNS) tridesetrogodišnji master inženjer šumarstva.

U velikoj sali Skupštine grada Sombora održana je prva konstitutivna sednica koju je otvorio najstariji odbornik Stevan Varga iz Vojvođanskog fronta - Ujedinjeni za demokratski Sombor), a nakon toga su verifikovani mandati 61 odbornika.

"Aleksandar Vučić - Za našu decu" u Skupštini Grada imaće 39 odbornika, dok će koalicione partnere činiti 5 odbornika liste Ivica Dačić (SPS) - Dragan Marković Palma (JS), kao i Savez vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor sa takođe pet odbornika. Za predsednika Skupštine imenovan je Zoran Rus (SNS), njegov zamenik biće Radomir Leković (SNS), dok je za sekretara Skupštine imenovana Dušanka Golubović (SNS). Funkciju zamenika gradonačelnika obavljaće Ljiljana Tica (SNS).

foto: Grad Sombor

Novoizabrani gradonačelnik Antonio Ratković istakao je da će prioriteti u njegovom mandatu biti ulaganje u infrastrukturu, putnu infrastrukturu, uređenje trotoara, ulica i kružnih tokova, kao i privlačenje novih investitora, ulaganja u poljoprivredu, rešavanje problema vodosnabdevanja u svim naseljenim mestima, nastavak izrade planske dokumentacije, ulaganja u kulturu, sport, negovanje saradnje sa višim nivoima vlasti.

- Pre svega velika je čast i privilegija biti gradonačelnik grada Sombora. Zajedno sa svojim timom odredili smo prioritete kojima ćemo se voditi, a ono što želim da kažem je da se u prethodnom periodu puno toga uradilo te nas je dočekalo dosta gotovih projekata, što nam je u velikoj meri olakšalo posao - rekao je Ratković.

foto: Grad Sombor

Dodao je i da će dovođenje novih investitora biti prioritet u radu njegovog tima. - Ono čime ćemo se rukovoditi je sigurno dovođenje novih investitora, završetak industrijske zone kao i eksproprijacija i kupovina određenog dela parcela kako bismo tu industrijsku zonu još više proširili i komunalno opremili - dodao je novi gradonačelnik.

Imenovani su i članovi Gradskog veća, a čine ga Sava Dojić, Miroslav Kovačić, Antonija Nađ Kosanović, Boris Bulović, Slobodan Stanić, Slađana Radin, Darko Smiljanić, Silard Jankovic i Borislav Staničkov.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.