OGLASILA SE VLADA SRBIJE: Doneli su VEOMA VAŽNU ODLUKU!
Vlada brine o nacionalnim manjinama, Foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

nacionalne manjine

OGLASILA SE VLADA SRBIJE: Doneli su VEOMA VAŽNU ODLUKU!

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju posebnih iznosa koji se plaćaju za vreme trajanja „Dečije nedelјe“ u periodu od 5. do 11. oktobra ove godine.

Objavljeno:

Članovi Vlade Srbije formirali su na današnjoj sednici Radnu grupu za koordinaciju aktivnosti za unapređenje položaja Roma, kojom će predsedavati predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić.

Zadatak Radne grupe je međusobna saradnja i usmeravanje poslova organa državne uprave, podrška i praćenje sprovođenja utvrđenih mera i aktivnosti za unapređenje položaja ove nacionalne manjine u Srbiji.

Radna grupa sarađivaće sa predstavnicima Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine i predstavnicima romskih udruženja, izveštaj o radu podnosiće jednom mesečno premijeru, a predsedniku Republike Srbije na kvartalnom nivou.

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju posebnih iznosa koji se plaćaju za vreme trajanja „Dečije nedelјe“ u periodu od 5. do 11. oktobra ove godine.

„Dečija nedelјa“ organizuje se svake godine početkom oktobra sa cilјem podrške porodicama sa decom i unapređenja društvene brige o deci. Ova podrška biće obezbeđena tako što će se na svaku prodatu voznu kartu u međumesnom i međunarodnom prevozu, svaku poštansku pošilјku u unutrašnjem saobraćaju, prodatu ulaznicu za pozorište, bioskop i drugu kulturnu manifestaciju i sportsku priredbu, kao i svaki prodat nosač zvuka sa snimlјenim sadržajem, plaćati poseban iznos od 10 do 40 dinara. Očekuje se da će na ovaj način biti obezbeđen prihod od oko 10 miliona dinara.

U cilјu otklanjanja posledica poplava, koje su zadesile opštinu Ivanjica u junu ove godine i prouzrokovale oštećenja putne infrastrukture i polјoprivrednog zemlјišta, Vlada Srbije obezbedila je 50.000 litara evrodizela. Vrednost ove bespovratne pomoći iznosi 7.145.000 dinara.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Vlada Republike Srbije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.