KO SANJA VELIKO, VELIKO I POSTIŽE, KO SANJA MALO, NI TO NE MOŽE: Vučić ponosan zbog završetka izgradnje HRAMA!
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug printscreen

zadovoljan

KO SANJA VELIKO, VELIKO I POSTIŽE, KO SANJA MALO, NI TO NE MOŽE: Vučić ponosan zbog završetka izgradnje HRAMA!

Vučić je, tokom obilaska radova na unutrašnjem uređenju Hrama Svetog Save zajedno sa patrijarhom Irinejem, primetio da ko sanja veliko, veliko i postiže, a ko sanja malo - ni to ne može da postigne

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ponosan na to što je država preuzela najveći teret za završetak izgradnje hrama Svetog Save, kao i da je u prethodne tri godine u Hram uloženo više nego u prethodnih 60 godina.

Vučić je, tokom obilaska radova na unutrašnjem uređenju Hrama Svetog Save zajedno sa patrijarhom Irinejem, primetio da ko sanja veliko, veliko i postiže, a ko sanja malo - ni to ne može da postigne.

Kao što su, podseća, svojevremeno kritikovali u Parizu kada je građena Ajfelova kula, dok je to sada jedno od najposećenijih turističkih mesta.

"Sva naša dela ostaju za naredne generacije i ovaj će period biti upamćen ne samo po velikom ulaganju u puteve, pruge i druge infrastrukturne objekte, već i po završetku najvažnijeg verskog i kulturnog objekta", kaže predsednik.

"Ovo će biti nova Sveta Sofija. Nemamo više crkvu Svetu Sofiju (u Turskoj), ali imamo Hram Svetog Save", dodao je Vučić.

"Hram deluje nestvarno, ima najveći mozaik u celom svetu, od lomljenog stakla, na kome su radili najveći srpski i ruski majstori. Ljudi će moći za dva meseca da se raduju završetku hrama", rekao je Vučić i dodao da je uloženo mnogo novca u završetak hrama.

Kaže da su napadali ranije i Zorana Djinđića kada je obezbedio neka sredstva za hram, ali da je ova vlast zahvaljujući ekonomskim reformama iz 2014. obezbedila deset puta više novca.

Vučić dodaje da mu je patrijarh rekao da je država sada mogla mnogo više da pomogne i da je veoma ponosan na tu činjenicu.

"Patrijarh mi rekao da su očekivali da dobiju sa drugih strana finansijsku pomoać, ali da je država preuzle najveći teret i ponosan sam na to", dodao je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.