EKONOMSKA SARADNJA 2 ZEMLJE JE U USPONU: Vućić primio švajcarskog ambasadora Gea u oproštajnu posetu!
Aleksandar Vučić, Filip Ge, Foto: Printscreen/Instagram / buducnostsrbijeav

lepe reči

EKONOMSKA SARADNJA 2 ZEMLJE JE U USPONU: Vućić primio švajcarskog ambasadora Gea u oproštajnu posetu!

Vućić je rekao da je mnogo naučio o dualnom obrazovanju od Ursule Renold iz Švajcarskog ekonomskog instituta i naglasio da je dualno obrazovanje budućnost Srbije

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Švajcarske Filip Ge (Philippe Guex) ocenili su danas da politički dijalog i ekonomska saradnja dve zemlje u usponu, ali da još nisu iskorišćene sve mogućnosti u oblasti privrede.

Vučić je tokom oproštajne posete ambasadora Gea rekao da je on dao značajan doprinos razvoju odnosa Srbije i Švajcarske i zahvalio mu na podršci evropskom putu Srbije, na donaciji za suzbijanje epidemije kovida -19, kao i na pomoći u uvodjenju dualnog obrazovanja koje se u Srbiji uspostavlja po uzoru na Švajcarsku.

Vućić je rekao da je mnogo naučio o dualnom obrazovanju od Ursule Renold iz Švajcarskog ekonomskog instituta i naglasio da je dualno obrazovanje budućnost Srbije.

Dvojica sagovornika su se saglasili da još nisu iskorišćene sve mogućnosti u oblasti privrede i da se treba fokusirati na privlačenje više švajcarskih investicija na srpsko tržište, kao i povećanje robne razmene, navodi se u saopštenju iz predsedništva.

Ambasador Ge je istakao značaj ostvarene saradnje u osnivanju naučno-tehnoloških parkova u Srbiji, ne samo u Beogradu, nego i u Nišu i Čačku.

Vučić i odlazeći ambasadro Švajcarske razgovarali su i o situaciji u regionu, kao i o globalnim izazovima koje je nametnula pandemija korona virusa, posebno za ekonomiju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.