Vučić sazvao sednicu zbog provokacija iz Hrvatske i Bakirovih i Tačijevih izjava!
Foto: Beta

Danas zaseda sns

Vučić sazvao sednicu zbog provokacija iz Hrvatske i Bakirovih i Tačijevih izjava!

Ovo je prva sednica najužeg vrha stranke posle više od dva meseca
Objavljeno:

Predsedništvo Srpske napredne stranke sastaće se, kako prenosi Alo, danas u 16 časova i razgovarati o situaciji u regionu posle učestalih provokacija Hrvatske, Bakira Izetbegovića i Hašima Tačija, ali i o formiranju nove vlade Srbije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ovo je prva sednica najužeg vrha stranke posle više od dva meseca i omogućiće lideru stranke i mandataru za sastav nove vlade Aleksandru Vučiću da svojim partijskim saborcima saopšti u kakvoj se situaciji trenutno nalazimo. Obavestiće ih šta nas čeka narednih dana i meseci pošto nas, po svemu sudeći, čeka burna jesen, ali i saslušati njihovo mišljenje u vezi sa ovim temama.

foto: Beta

- Vučić je udovoljio zahtevu potpredsednika SNS-a Miloša Vučevića da sazove Predsedništvo posle skandalozne izjave Bakira Izetbegovića u Novom Pazaru, koji je izjednačio Sandžak i Republiku Srpsku.

- U međuvremenu desili su se i novi incidenti - u Hrvatskoj podizanje spomenika Miru Barešiću, ubici jugoslovenskog ambasadora Vladimira Rolovića kao i pretnja Hašima Tačija da će otvoriti pitanje navodnog genocida Srba nad Albancima tokom 90-tih godina.

foto: Fonet

Ako uzmemo u obzir i opasnost od ekskalacije migrantske krize, kao i nestabilnost u Turskoj, koja bi se preko Makedonije i KiM mogla preliti i do centralne Srbije, čini se da nas ne čeka nimalo mirna jesen. Izuzetno je važno kako će Srbija odgovoriti na sve pomenute izazove - naglašava izvor blizak SNS-u.

Prema njegovim rečima u tom kontekstu treba gledati i formiranje nove vlade Srbije, jer je od njenog personalnog sastava mnogo važnije da li će ona biti sposobna da se uhvati ukoštac sa svim ovim problemima od kojih je za mnoge u ovom trenutku teško pretpostaviti u kojem će se pravcu dalje razvijati.

- Politička i bezbednosna situacija se komplikuju i to je jedan od dodatnih razloga koji se moraju uzeti u obzir prilikom određivanja strateških pravaca nove vlade. Vučić će saslušati sugestije najbližih saradnika i to će sigurno biti jedan od najvažnijih faktora koji će opredeliti kada će i sa kojim ljudima praviti novu vladu - tvrdi njihov izvor.

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.