OGLASILA SE PREMIJERKA POVODOM 17 GODINA OD ZLOČINA U GORAŽDEVCU: Brnabićeva je uputila JASNU PORUKU!
Ana Brnabić, Foto: Printscreen/Kurir TV

BEZ DLAKE NA JEZIKU

OGLASILA SE PREMIJERKA POVODOM 17 GODINA OD ZLOČINA U GORAŽDEVCU: Brnabićeva je uputila JASNU PORUKU!

Ubijeni su Pantelija Dakić, koji je tada imao samo 12 godina i Ivan Jovović, 19-godišnjak, ranjeno je troje dečaka - Marko Bogićević, Bogdan Bukumirić i Đorđe Ugrenović i jedna devojčica - Dragana Srbljak, svi uzrasta od 13 do 20 godina

Objavljeno: 13:47h

„U selu Goraždevac, 13. avgusta 2003. godine, pre punih 17 godina, počinjen je jedan od najnižih, najprljavijih, najstrašnijih i najnerazumnijih zločina – pucano je na decu dok su se igrala i kupala u reci Bistrici.

Ubijeni su Pantelija Dakić, koji je tada imao samo 12 godina i Ivan Jovović, 19-godišnjak, ranjeno je troje dečaka - Marko Bogićević, Bogdan Bukumirić i Đorđe Ugrenović i jedna devojčica - Dragana Srbljak, svi uzrasta od 13 do 20 godina.

I, kao što je jednom rekao otac ubijenog Pantelije Dakića, „nije ovo običan zločin“, pucati sa 78 metaka u decu koja se kupaju u reci. Ništa više od ovoga ne govori o stepenu neljudskosti i mržnje, ali ni o osećaju bahatosti i sigurnosti da se ovakav zločin neće kazniti i da ubice neće odgovarati na Кosovu i Metohiji, koje je tada već godinama bilo pod međunarodnom upravom i gde su mir i bezbednost „garantovale“ međunarodne snage.

Srbija nikada neće zaboraviti ovu decu, ni stepen okrutnosti ovog zločina i nikada nećemo prestati da tražimo pravdu za ovu decu i njihove porodice“, rekla je premijerka Ana Brnabić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.