Vulin: Srpska nije poklon, Izetbegović ne poštuje Dejton
Aleksandar Vulin, Foto: Printscreen

OŠTAR JE

Vulin: Srpska nije poklon, Izetbegović ne poštuje Dejton

On navodi da Izetbegović "ne poštuje Ustav svoje zemlje i tako daje primer i svim ostalima" i dodaje da dok SDA bude doživljavao Republiku Srpsku kao neprijatelja, BiH neće biti ni uspešna ni funkcionalna država

Objavljeno:

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas da Republika Srpska nije poklon, već je nastala "kao srpski odgovor započetom ponavljanju jasenovačkog genocida".

Povodom izjave Lidera SDA i potpredsednika Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića da je srpska strana u BiH Dejtonskim sporazumom dobila i previše, Vulin je rekao da Srbi u Dejtonu nisu dobili ništa, već su se izborili za Republiku Srpsku, a da je Srbija bila uz njih i kao međunarodno priznata država mogla je da preuzme ulogu garanta i čuvara Dejtonskog sporazuma.

"Izetbegović je žalostan primer nepoštovanja Dejtonskog ustrojstva ali i predvodnik političara koji smatraju da Republiku Srpsku treba uništiti", smatra Vulin.

On navodi da Izetbegović "ne poštuje Ustav svoje zemlje i tako daje primer i svim ostalima" i dodaje da dok SDA bude doživljavao Republiku Srpsku kao neprijatelja, BiH neće biti ni uspešna ni funkcionalna država.

"Nema uspešne Bosne i Hercegovine bez uspešne Republike Srpske, svaki pokušaj rušenja Dejtona i poništavanja Republike Srpske, imao bi nesagledive posledice", upozorio je Vulin.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.