NAJTEŽI I NAJODGOVORNIJI POSAO: Ministar Aleksandar Antić čestitao Dan rudara - 6. avgust!
Aleksandar Antić, Foto: Beta/Ognjen Stevanović

na današnji dan

NAJTEŽI I NAJODGOVORNIJI POSAO: Ministar Aleksandar Antić čestitao Dan rudara - 6. avgust!

On je kazao da je domaći rudarski sektor jedan od najdinamičnijih delova privrede

Objavljeno:

Ministar rudarstva i energetike čestitao je Dan rudara 6. avgust svim rudarima i svim zaposlenima u rudarskom sektoru Srbije.

"Ljudima koji se bave jednim od najtežih i najodgovornijih poslova želim da izrazim puno poštovanje za njihov savestan rad i da im ovom svečanom prilikom najavim dalju podršku države, pre svega u unapredjenju njihove bezbednosti i zaštite na radu", izjavio je Antić, a saopštilo njegovo ministarstvo.

On je kazao da je domaći rudarski sektor jedan od najdinamičnijih delova privrede, u kom radi oko 29.000 ljudi, što je povećanje od 11,9 odsto u odnosu na isti period 2019., i što, kako je kazao, čini jednu od okosnica ekonomije.

"Država je u proteklom periodu veoma jasno pokazala da brine o rudarskom sektoru, pre svega o njegovoj modernizaciji, neprestanom unapredjenju ekoloških standarda i zaštite na radu, ali istovremeno i o njegovim razvojnim i tržišnim potencijalima", naveo je Antić.

Kazao je i da je Srbija već godinama lider u ovom delu Evrope kada je reč o privlačenju stranih investicija, a rudarski sektor je u tom pogledu nezaobilazan.

"Naši kapaciteti su takvi da nam daju za pravo da upravo u rudarskom sektoru možemo da očekujemo još veće investicije, otvaranje novih i modernizaciju postojećih rudnika, dodatna istraživanja i eksploataciju, što sve znači nova radna mesta, viši standard zaposlenih i još bolje uslove za rad", kazao je ministar rudarstva i energetike.

Zaključio je da je rudarstvo strateška grana Srbije i njegov značaj nije samo u novim milionima tona iskopane i preradjene rude, već i u tome što njegov rast podiže ekonomiju i standard čitavih regiona naše zemlje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.