OVO JE TEKST KOJI ĆE SVI POSLANICI IZGOVORITI UGLAS! Sutra je TAJ DAN!
Foto: Dado Đilas

POTVRDA MANDATA

OVO JE TEKST KOJI ĆE SVI POSLANICI IZGOVORITI UGLAS! Sutra je TAJ DAN!

U nastavku sednice formiraće se i poslaničke grupe.

Objavljeno:

U Skupštini Srbije sutra će biti potvrđeni mandati novih narodnih poslanika čime će zvanično biti konstituisan novi saziv parlamenta, a poslanici će nakon verifikacije mandata položiti zakletvu.

Zakletva koju će položiti poslanici glasi: "Zaklinjem se da ću dužnost narodnog poslanika obavljati predano, pošteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i građanske slobode i po najboljem znanju i umeću služiti građanima Srbije, istini i pravdi"! U nastavku sednice formiraće se i poslaničke grupe. Na dnevnom redu je, osim potvrđivanja mandata, i izbor skupštinskog rukovodstva, odnosno izbor predsednika Narodne skupštine, potpredsednika, imenovanje generalnog sekretara parlamenta i formiranje radnih tela. Sednica će biti održana u velikoj sali Doma Narodne skupštine, a zbog situacije sa korona virusom biće preduzete sve neophodne mere, pa će tako poslanici, ali i predstavnici medija biti u obavezi da nose maske i rukavice, dok će poslanici imati pregrade od pleksiglasa. Na ulazu u zgradu svima će biti izmerena temperatura.

Izbori za narodne poslanike održani su 21. juna. Najviše poslanika, 188, imaće lista “Alekandar Vučić - Za našu decu”, 32 poslanika će imati Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija, SPAS će imati 11 poslanika, dok će Savez vojvođanskih Mađara imati 9 poslanika. Stranka pravde i pomirenja Muamera Zukorlića u parlamentu će imati četiri poslanika, a SDA Sandžaka tri mandata. Prvoj sednici Narodne skupštine, do izbora predsednika Narodne skupštine, predsedavaće najstariji narodni poslanik (predsedavajući), a njemu će u radu pomagati najmlađi poslanici iz SNS-a, SPS-a, SPAS-a Ii SVM-a

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.