POD JEDAN, REČ ALBANACA IZ PRIŠTINE NE ZNAČI NIŠTA, KAO NI NJIHOV POTPIS! Vučić oštro o izjavi Hotija!
Foto: Printscreen

PREDSEDNIK REKAO SVOJE

POD JEDAN, REČ ALBANACA IZ PRIŠTINE NE ZNAČI NIŠTA, KAO NI NJIHOV POTPIS! Vučić oštro o izjavi Hotija!

- Nemci, Turci i Amerikanci brinu lepo o svom čedu, sve smo saznali - rekao je Vučić

Objavljeno:

Povodom izjave tzv. kosovskog premijera Abdulaha Hotija da će Priština da nastavi da lobira za članstvo u međunarodnim situacijama uprkos tome da je prestanak toga jedan od uslova da se nastavi dijalog Beograda i Prištine, predsednik kaže da su tri stvari važne

- Tu su važne tri stvari. Pod jedan, reč Albanaca iz Prištine ne znači ništa, kao ni njihov potpis. Pod dva, ono što je za nas očekivano da niko iz međunarodnih organizacija ne regauje. Pod tri, mi moramo da čuvamo mir i stabilnost i da smo racionalni ljudi koji žele mir i kompromis.

- Mi ćemo nastaviti sa akcijom povlačenja priznanja i bićemo uspešniji, ako ih niko od stranih aktera ne spreči u daljem procesu lobiranja za prisustvo u međunarodnim organizacija - kaže Vučić.

- Moramo da pokazujemo da smo pouzdran partner i da želimo mir i kompromis. Sačekaćemo da pokušaju da se učlane u prvu organizaciju i ako ih njihovi mentori ne umire mi ćemo nastaviti kampanju za povlačenje priznanja tzv. Kosava, a bićemo pet puta uspešniji - kazao je Vučić i dodao da se podizanjem tenzija na jugu centralne Srbije izaziva nemir u regionu.

- Pokušaćemo da se borimo za bolji život svih ljudi, ali ako neko misli da će bilo kakave provokacije moći da prođu, nećete taj film moći da gledate. Mi smo se spremili za razgovore o ekonimiji, a oni su došli sa zahtevom za ratnu odšteštu. To im je ekonomija jer nemaju fabrike i investicije pa žele od Beograda pare - kazao je on i dodao da dijalog mora da se nastavi, ali ako misle da to znači potpisati nezavisnost tzv. Kosova ne treba ni da zovu na pregovore.

- Nemci, Turci i Amerikanci brinu lepo o svom čedu, sve smo saznali - rekao je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.